Emoji Severlere İyi Haber!

emoji linguistics ft

Mesajlaşırken veya sosyal medyada paylaşım yaparken sıkça emoji kullananlara iyi haber geldi! Chrome’un yeni güncellemesi masaüstünün de yavaş yavaş buna adapte olduğunu gösteriyor.

Chrome’da Emoji Güncellemesi

Akıllı telefonlar, özellikle sosyal medya kullanımlarında bilgisayarlara ağır bassa da tamamen kullanılmaz durumda değiller. Lakin ince bir eksikleri var; emojiler!

chrome

Emoji deyip geçmemek lazım, günümüz mesajlaşmalarında karşı tarafın duruma olan tepkisini, bazen yapılan bir kinayeyi, bazense mesajın daha iyi anlaşılması için hepimizin kullandığı birer sembol haline geldi. Dolayısıyla küçük bir detay olsa da bilgisayar kullanırken çoğunlukla bu kütüphaneye erişememek bir sorundu.

Google, Chrome’un 67.0.3389.0 sürümüyle bunu değiştirmeye kararlı. Mac’in son Chrome beta sürümünde “emojiler kütüphanesi” görüldü. Başka bir deyişle ilerde doğrudan Chrome üzerinden bu ifadeleri kullanabileceksiniz.

Önümüzdeki dönem boyunca betada test edilecek olan özelliğin en kısa süre içerisinde tüm platformlardaki versiyonlara güncelleme ile dağıtılacağı düşünülüyor.

Facebook mesajlarına “silindi” özelliği ekleyecek