Elon Musk, Twitter iOS uygulaması hakkındaki problemin çözüldüğünü söyledi

Twitter, intihar önleme özelliğini geri getirdi

Elon Musk ve Tim Cook, görünüşe göre Twitter’ın iOS uygulamasının durumuyla ilgili bir tartışmanın ardından barıştı. İşte tüm detaylar.

Bu haftanın başlarında Apple’ın Twitter’ı App Store’dan “kesmekle tehdit ettiğini” iddia eden Elon Musk, kendisinin ve Cook’un Apple’ın merkezindeki bir toplantıda “iyi bir görüşme” yaptıklarını söyledi. Musk, “Diğer şeylerin yanı sıra, Twitter’ın potansiyel olarak App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili yanlış anlaşılmayı çözdük” diye yazdı. “Tim, Apple’ın bunu asla düşünmediğini biliyordu.” Musk, Apple’ın Twitter uygulamasıyla ilgili sorununun asıl kaynağının ne olduğunu asla söylemedi. Ancak Twitter’ın eski güven ve güvenlik başkanı, Apple’ın geçmişte uygulama inceleme sürecinde çeşitli sorunları işaretlediğini belirtti.

Elon Musk, Twitter iOS uygulaması hakkındaki problemin çözüldüğünü söyledi

Elon Musk’ın son tweet’lerinde, Cook’un Musk’ın diğer yakın tarihli şikayetlerinden herhangi birini ele alıp almadığından bahsetmiyor. App Store sorununa ek olarak Musk, App Store’un uygulama içi satın alımlardaki yüzde 30’luk “gizli vergisini” eleştirmek için büyüyen geliştirici saflarına da katılmıştı. Platformer haber bültenine göre Musk’ın ücretlerden kaçınmak için Twitter Blue aboneliklerinin yeniden başlatılmasını ertelediği bildirildi. Musk ayrıca, iPhone üreticisinin platformdaki reklam kampanyalarını “çoğunlukla durdurduğunu” iddia ederek Cook’a Apple’ın Twitter’daki reklamlarının çoğunu durdurması çağrısında bulunmuştu. Şirket şu anda platformdan reklam vermede daha geniş bir geri çekilmenin ortasında markalara güven vermeye çalışıyor. Problem şimdilik çözülse de ilerde bakacağız.

HUAWEI WATCH GT 3 SE : 2 haftalık pil ömrüyle yarı yolda bırakmıyor