Elon Musk Tesla hisselerini satıp servetini dağıtmak istiyor: Ters köşe yaptı

Elon Musk uzun süre sonra BTC hakkında konuştu

Dünyanın en önemli girişimcileri arasında yer alan Elon Musk Tesla hisselerini satmak istiyor. Onun bunu yapmak istemesinin nedeni ise oldukça ilginç. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Elon Musk Tesla hisselerini satmak istediğini söylediğinde ilk başta herkes çok şaşırdı. Bunun nedeni pek anlaşılamadı ancak onun bir tweet atması ile birlikte her şey daha da netleşti. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Dünya Gıda programı tarafından bir iddia ortaya atılmıştı.

Bu yüzyılın en bilinen girişimcileri arasında yer alan Musk’ın servetinin sadece yüzde 2 gibi bir bölümü ile dünyadaki açlığın tamamen bitirilebileceği açıklandı. Böylece gelir adaletsizliği ile ilgili son derece önemli bir detay ortaya koyuldu. Musk buna sert bir şekilde yanıt verdi.

Elon Musk Tesla hisselerini bir şartla satacak

Musk’ın kişisel serveti çok ciddi rakamlara ulaştı. Onun servetinin sadece yüzde 2’si bile küresel çapta açlığı tamamen bitirebilir. En azından Birleşmiş Milletler böyle bir iddia ortaya attı. Tüm bu yapılan tartışmalar üzerine Musk konu ile ilgili bazı açıklamalara yer verdi.

Elon Musk Tesla hisselerini

Musk, “Dünya Gıda Programı bu Twitter thread’inde 6 milyar doların açlığı tam olarak nasıl çözebileceğini söylerse anında Tesla hissesi satacağım ve bunu yapacağım (6 milyar dolar vereceğim). Ancak herkese açık bir hesaplama olmalı, böylece insanlar paranın nasıl harcandığını tam olarak görebilir.” diyerek bu iddialara yanıt verdi.

Elon Musk üniversite kuruyor: İsmi bile belli oldu

2020 yılında Birleşmiş Milletler Gıda Programına 8,4 milyar dolar ayrıldı. Bu paranın bile açlığı bitirmediği görüldü. Yani Dünya Gıda Programı aslında yanlış bir hesap yapmış olabilir. Konu ile ilgili hararetli tartışmalar devam ediyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?