Elon Musk Neuralink etkinliğini 30 Kasım’a erteledi

Elon Musk, Apple ile problemlerine açıklık getirdi

Neuralink, yaklaşan “göster ve anlat” etkinliğini bir ay erteledi. Pazar sabahı Elon Musk, etkinliğin Ağustos ayındaki duyurunun aksine 31 Ekim yerine 30 Kasım’da gerçekleşeceğini tweetledi. İşte detaylar.

Elon Musk gecikme için bir neden sunmadı. Neuralink en son bir etkinlik düzenlediğinde, zihniyle Pong oynayan bir maymunu göstermişti. O zamandan beri şirket, kurucu ortaklarının çoğunun ayrıldığını gördü ve Musk’ın rakip bir beyin çipi şirketine yatırım yapmayı düşündüğüne dair söylentiler dolaşıyor. Ayrıca, Neuralink’in insan denemelerine başlamak için Gıda ve İlaç İdaresi’nden henüz düzenleyici onay almamış olması, şirketin kendisini bir dönüm noktasında bulduğunu gösteriyor. Şirketin hazırlanmak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu düşünmesi şaşırtıcı değil.

Elon Musk Neuralink etkinliğini 30 Kasım'a erteledi

Neuralink çalışmalarına ek olarak Musk’ın Twitter’ı satın alıp almayacağı da uzun süredir tartışma konuları arasında yer alıyor. Bu kapsamda daha fazla tartışmanın yaşanıp yaşanmayacağı belli değil. Zira en son iki taraf da mahkemelik olmuş ve konuyu çözemez hale gelmişti. Bu kapsamda durumun nereye varacağı belli değil ancak son söylentilere göre Elon Musk Twitter’ı satın alma yolunda ciddi adımlar atmıştı. Daha fazla söylentinin ortaya çıkması durum hakkında gerçekleri ortaya koyacaktır, ancak şimdilik dava hala devam etme aşamasında. Bu kapsamda çalışmalar da son hız devam ederken bot hesaplarla ilgili araştırmalar da sürüyor gibi görünüyor. Satın alma yakında gerçekleşebilir.

Google ve Netflix, ağ ücretleri üzerinden inceleme altında