Elon Musk Dogecoin yüzünden davalık oldu

Elon Musk neden Dogecoin'i desteklediğini açıkladı

Attığı tweetler ile kripto para borsasına yön veren Elon Musk’ın başı, en çok uğraştığı kripto para olan Dogecoin ile dertte.

Elon Musk Dogecoin yüzünden davalık oldu. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kripto para borsasına yön verdiği bir gerçek. Bugüne kadar pek çok defa örneklerini yaşadığımız üzere, Elon Musk’ın Dogecoin’i işaret ettiği ya da paylaşımının herhangi bir yerinde adından bahsettiği zamanlarda bu kripto para adeta kanatlanarak uçarken, kendi haline bırakıldığında ise yeniden düşmeye başlıyor.

Dogecoin yaratıcısı Twitter

İşte söz konusu paylaşımların Amerika Birleşik Devletleri yasalarına göre “yasadışı elektronik dolandırıcılık girişimi” olduğunu iddia eden Keith Johnson isimli vatandaş, dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’a tam 258 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

Elon Musk neden Dogecoin'i desteklediğini açıkladı

Elon Musk Dogecoin yüzünden davalık oldu

Johnson tarafından dava dilekçesinde yer verilen ifadelerde, Elon Musk’ın aslında hiçbir değeri bulunmayan Dogecoin’in reklamını yaparak bu kripto paranın sanki gerçek bir yatırım aracı gibi algılanmasını sağladığını, daha sonra kendisinin düşük bedellerden aldığı Dogecoin’leri belirli bir seviyeden sattığını iddia etti. İfadelerinin devamında kendisinin de Elon Musk’ın bu reklamlarına kanarak Dogecoin’e büyük tutarlarda yatırım yaptığını, ancak sonuç itibariyle gelinen noktada çok büyük zarara girdiğini ifade etti.

Elon Musk Doge

Her ne kadar davacı Keith Johnson’un iddialarının bazıları birçok insan tarafından düşünülen cinsten olsa da, dünyanın en zengin insanı olmasına rağmen tüm serveti 190 ila 200 milyar dolar arasında gidip gelen Elon Musk’a tüm servetinden bile daha fazla tutara tekabül eden bir tazminat davasının açılması, sonucun nasıl olacağının üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilmesini sağlıyor. Ancak yine de Elon Musk’ın bu davadan herhangi bir maddi kayıp yaşayıp yaşamayacağını zaman gösterecek.

Apple 2022’de yüzde 25 değer kaybetti