Elon Musk paylaşımları yüzünden ceza alanların masraflarını karşılayacak

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Elon Musk Twitter’ı satın aldı ancak işler beklendiği kadar iyi gitmedi, platformu X olarak değiştiren CEO şimdi devrimsel bir karar aldı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk, eski adı Twitter olan X’in, sosyal medya platformundaki faaliyetleri nedeniyle işverenleri tarafından haksız muameleye uğrayan herkesin yasal faturalarını ödeyeceğini söyledi. Pazar günü Musk, kullanıcılara platformundan mali yardımın “sınırsız” olacağını söyledi. Kullanıcılardan, bir şey yazdıkları veya beğendikleri için haksız muameleye maruz kalıp kalmadıklarını “bildirmelerini” istedi. Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformunun adı geçen ay değiştirildi.

Elon Musk paylaşımları yüzünden ceza alanların masraflarını karşılayacak

Tesla CEO’su kendini “konuşma özgürlüğü mutlakçısı” olarak tanımlıyor ve devralmadan önce platformun içeriği denetleme konusundaki politikalarına yönelik eleştirilerinde sesini yükseltmişti. Musk, geçen yıl Nisan ayında Twitter’ı devraldığını açıkladığında, “ifade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin temelidir ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” demişti.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), nefret ve dezenformasyonun “Elon Musk’un mülkiyetindeki platformda orman yangını gibi yayıldığını” gösteren bir araştırma yaptı. Görünüşe göre Tesla CEO’sunun düşünce özgürlüğü fikirleri çok işe yaramadı ve Twitter’ın çöküş dönemi başladı. Tamamen yeni bir markalaşmaya giden platform için çok iyi yorum yok ancak Musk yine de bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Artık insanlar düşüncelerini özgürce ifade edebileceği için platform daha fazla kullanıcı da çekebilir.

YouTube web’de Premium kullanıcılara ayrıcalık sunuyor