Apple’ın Akıllı Saati Hakkında Son Dedikodular!

iwatch

Apple, ezeli rakibi Google’ın akıllı saat hamlesinden sonra, bizzat sahaya inmeye hazırlanıyor. Peki iWatch, ne gibi özellikler vaat edecek ve nasıl bir fiyattan satılacak?

Samsung ve Sony’nin akıllı saatlerini satışa sürmesi ve Google’ın da bu konuda yoğun bir hazırlık içine girmesinden sonra, Büyük Elma da rekabete dahil olma planları yapıyor. Firmadan sızan bilgilere göre, Apple, iWatch’un tasarımı için 100’den fazla tasarımcı ile çalışıyor. Akıllı saat, rakiplerine göre çok daha kıvrımlı bir yapıya sahip olacak. Yine sızan dedikodulara göre, tasarım planları artık tamamlanmış ve üretime geçilmeye hazır hale gelmiş. Üretim için, Apple, Çinli ortağı Foxconn ile anlaşmış bile.

d7f7apple iwatch

360 X 360 piksellik saatin, esnek AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Büyük Elma, pil ömrüne özellikle önem gösteriyor ve Samsung Galaxy Gear’ın yaşadığı sorunlarla uğraşmamak için azami çaba gösteriyor. Saat hakkında ortaya atılan çarpıcı iddia ise, güneş enerjisi ile şarj olabileceği yönünde. Eylül ayında, önce Kuzey Amerika’da satışa sunulması beklenen saatin tahmini fiyatı ise 300 euro seviyesinde.