Lumia 930 Patates ve Elma ile Şarj Ediliyor

Blogpost Charging Pina 03

Nokia Lumia 930, 800 elma ve patates ile şarj ediliyor. 

Hayatlarımızın önemli bir kısmını kaplayan akıllı telefonlar ve tabletlerin en büyük sorunu şarj problemidir. Her an her yerde özgürce istediğimizi yapabileceğimiz mobil cihazlarımızın bize verebildikleri şarjı yettiği kadardır. Bu noktada yanında şarj aleti ile gezen kullanıcılar görmek mümkün oluyor. Peki siz akıllı telefonunuzu şarj etmek istediğinizde ne yapıyorsunuz ? Genelde şarj aletinizi alıp en yakın prize gidiyorsunuzdur. Peki hiç akıllı telefonunuzu patates veya elma ile şarj etmeyi denediniz mi ?

 

 

 

Microsoft’un İngiltere’de düzenlediği etkinlik kapsamında yüzlerce elma ve patatesin enerjisinden yararlanılarak oluşturulan sistem ile kablosuz şarj ünitesine elektrik aktarılıyor ve bu enerji ile bir Nokia Lumia 930 şarj ediliyor. Etkinlik bir sokak etkinliği olunca da vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oluyor. Sizde sokakta yüzlerce patates ve elma ile şarj edilen bir akıllı telefon görseniz kesinlikle durup bir bakarsınız.

Lumia 930’un tam olarak 800 adet elma ve patates ile şarj ediliyor. Videoda da gördüğünüz gibi elma ve patatesler dev bir duvara yerleştirilmiş durumda.

Microsoft’un bu ilginç etkinliği akıllara gelecekte organik atıklarının enerji üretiminde kullanılabileceğini getiriyor.

Apple, Bu Kez Beats Yüzünden Sıkıntı Yaşıyor!