Samsung, Huawei’nin renk paletini kopyaladı!

samsung a9 star

Akıllı telefon sektörünün lider ismi konumunda bulunan Samsung, Huawei’nin P20 serisindeki popüler renk paletini birebir alarak kendi telefonunda kullandı. İşte detaylar.

Huawei’nin bu yılın ilk yarısında satışa sunduğu P20 serisi, pembe ve mor renklerin ağırlıkta olduğu renk paletiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bu renk paleti özellikle P20 Pro modelinde hayli şık duruyordu.

Sektörün bir diğer önemli ismi olan Samsung, Huawei’nin P20 serisinde kullandığı renk paletini bire bir kopyalayarak Galaxy A9 Star modelinde kullandı.

Huawei imzası taşıyan Galaxy A9 Star

Hemen baştan belirtelim. Galaxy A9 Star hali hazırda yalnızca Çin’de satışa sunulmuş durumda. Snapdragon 660 yonga setinden güç alan telefon sistemini 4GB RAM ile destekliyor. 3700 mAh kapasitesine sahip ortlama bir bataryadan beslenen telefon, kutudan ilk çıktığında Android 8.1 ile çalışıyor. 1080 x 2220 piksel çözünürlüğünde 6.3 inçlik SuperAMOLED ekranla gelen telefon, 470 dolarlık fiyatıyla orta segmentte iddialı bir konumda.

samsung 1

Samsung şimdilik Çin’e özel olarak satışa sunduğu bu telefon için yeni bir renk paleti duyurdu. Duyurulan renk paleti, Huawei’nin P20 serisinde kullandığı pembe ve mor tonların karışımı olan paletle hayli uyuşuyor. Hatta Samsung’un Huawei’nin renk paletini birebir kopyaladığını söylemek de fazla abartılı olmayacaktır.

Açıkçası Galaxy A9 Star’ın Huawei imzası taşıdığını söylemek bile mümkün. Şimdilik Huawei cephesinden bu konu hakkında bir açıklama gelmiş değil. Fakat bu durumun yasal olmayan bir yanının bulunmadığını da belirtmek gerekiyor. Sonuçta bu Huawei’nin tescilli rengi değil.

Apple ürünleri yüzde yüz zamlanabilir