Amazon’dan dev Mercedes-Benz Sprinter alımı!

Mercedes-Benz Sprinter

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, filosuna 20 bin yeni araç katıyor. Uzun görüşmeler sonucu 20 bin adet Mercedes-Benz Sprinter almaya karar veren Amazon, Alman otomotiv devini ihya etti. İşte detaylar.

Alman otomotiv devi 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Güney Carolina – North Charleston fabrikasına 2 yılda 500 milyon dolardan fazla yatırım yaparak üretim hattını Sprinter minibüsleri üretecek şekilde genişletti. Hali hazırda 900’den fazla işçinin çalıştığı fabrika şimdilerde 2019 Mercedes-Benz Sprinter‘ı üretmeye hazırlanıyor.

2017 yılında dünya çapında 400.000’den fazla ticari araç satan Mercedes-Benz Vans, Kuzey Amerika’da geçtiğimiz yıl 44.000 adet ticari araç sattı. Bu da Kuzey Amerika’yı Mercedes-Benz Vans için ikinci en büyük pazar haline getirdi.

Mercedes-Benz, North Charleston’daki fabrikasını tam ölçekli bir üretim tesisi haline getirerek ikinci en büyük pazarında piyasaya değişikliklerine ve müşterilerin ihtiyacına hızlı bir şekilde cevap vermeyi hedefliyor. Tabii ticari modellerin tamamıyla burada üretilecek olması da şirketlerin ihtiyacı olan ticari araçların teslim sürelerini bir hayli düşürecektir.

Amazon, bu dev alımla Mercedes-Benz Sprinter van’ın en büyük alıcısı haline geldi!

E-ticaret devi, dev satın alımla ilgili olarak açıklama yaptı. Amazon’un dünya çapındaki operasyonlarını yöneten Kıdemli Başkan Yardımcısı David Clark dev satın alımla ilgili olarak “Pazarda mevcut olan farklı seçenekler ile ilgili çok kapsamlı bir inceleme süreci yürüttük. Çeşitli nedenlerden dolayı bizim için doğru aracın Sprinter olduğuna karar verdik” dedi.

Amazon’un dağıtım filosunda kullanacağı Sprinter’lar sıradan bir minibüs değil. 2019 model Sprinter’larda kullanılan Mercedes PRO filo yönetim yazılımı ile yöneticiler dağıtım filolarındaki tüm araçları eş zamanlı olarak takip edebiliyor ve doğru şekilde yönlendirebiliyor. Filo yöneticisi ve dağıtımda görevli olan kuryeler arasında devam eden kesintisiz iletişim sayesinde işteki verimlilik en üst düzeye ulaşıyor.

Mercedes-Benz Sprinter baştan aşağı yenilendi!

Mercedes-Benz Sprinter