Elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısı artıyor!

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli araçlara geçişin kritik bir unsuru, şarj altyapısının en üst düzeyde olmasını sağlamaktır. ABD’deki İki Taraflı Altyapı Yasası, devletlerin otoyollara şarj cihazları kurmasına yardımcı olmak için beş yıl boyunca 5 milyar dolarlık fon ayırdı ve bu süreç ileriye doğru önemli bir adım attı.

Elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısı artıyor! Ulaştırma Bakanlığı (Department of Transportation, DOT), 50 eyaletin yanı sıra Washington DC ve Porto Riko için EV şarj planlarını onayladı. Reuters’in belirttiği gibi, teklifler 75.000 mil otoyolu kapsıyor.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

DOT’un planları gözden geçirmesinin bir sonucu olarak, Biden yönetimi eyaletlerin EV şarj projeleri için 1,5 milyar doların üzerinde fon sağladı. Fonlar, EV şarj cihazı kurulum maliyetlerinin %80’ini karşılarken, geri kalanını devletler ve özel kuruluşlar karşılayacak. Bu ayın başlarında DOT, 35 eyaletten planları onayladığını, ancak finansman sunmaya başlamadan önce hepsinin onaylanması gerektiğini söyledi.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısı artıyor!

Finansmanın kaç şarj cihazını destekleyeceği belli değil, ancak Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg bu yılın başlarında eyaletlerin belirli standartları karşılaması gerektiğini söyledi. DOT, eyaletlerin DC Hızlı Şarj Cihazları kurması gerektiğini ve istasyonların en az dört bağlantı noktasına ihtiyaç duyacağını söyledi. EV şarj cihazları ayrıca eyaletler arası otoyollarda her 50 kilometrede bir mevcut ve otoyolların bir mil yakınında olmalı.

Elektrikli otomobiller menzil sorunu yaşıyor

Tesla ve GM gibi özel şirketler kendi şarj ağlarını kuruyor. Ancak eyaletler arası karayollarında belirli aralıklarla kamu altyapısının olması da önemli.

Değeri ne olursa olsun, EV şarj cihazlarının kamu finansmanı yardımıyla hızla genişlemesi, İki Taraflı Altyapı Yasası kapsamındaki geniş bant dağıtımıyla keskin bir tezat oluşturuyor. Geçen ay, Ticaret Departmanı’nın genişbant altyapısını güçlendirmek ve dijital uçurumu daraltmak için yasa tarafından tahsis edilen 42,5 milyar doların hiçbir kısmını o zamana kadar Federal İletişim Komisyonu’ndan yeterli haritaları olmadığı için tahsis edemediği ortaya çıktı.

Samsung Galaxy S23+ görüntüleri ortaya çıktı