Jaguar Land Rover, elektrikli şarj ağını genişletiyor!

Jaguar Land Rover

İngiliz otomotiv devi Jaguar Land Rover, kullanıcılara daha iyi ve kapsamlı bir elektrikli şarj hizmeti verebilmek için Avrupa’nın en büyük EV Şarj ağı olan Plugsurfing ile masaya oturdu. İşte detaylar.

Jaguar Land Rover, bu hafta başında yaptığı açıklamada sürücülerin araçlarını daha rahat şarj edebilmesi için Avrupa’daki en geniş EV şarj ağına sahip olan Plugsurfing ile ortak çalışacaklarını açıkladı. Plugsurfing, şu anda hali hazırda Avrupa genelinde tam 70.000 şarj noktasına sahip. Bu da onu Avrupa’nın en büyüğü yapıyor.

Plugsurfing, elektrikli araç kullanıcılarına Google Play ve App Store’da yer alan uygulaması ile binlerce şarj noktası ile oldukça geniş bir ağda hizmet veriyor. Bu, elektrikli otomobillerin kısa menzillerinden çekinen kullanıcılar için paha biçilemez bir kolaylık. JLR, ise son dönemde Avrupa’da düşen satışlarını telafi etmek ve kullanıcıların EV modellerinin menzilleri hakkındaki çekincelerini azaltmak için çareyi Plugsurfing ile işbirliğinde buldu.

Plugsurfing uygulaması akıllı telefonların uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak oldukça geniş bir ağda sağlanan bu şarj hizmetinin bir ücreti var tabii. Sürücülere kredi kartı, banka kartı, PayPal gibi online ödeme fırsatı sunan şirket, isteğe göre aylık faturalandırma da sunuyor.

Jaguar Land Rover, müşterilerine Plugsurfing iki farklı hizmet sunacak!

JLR kullanıcılarına sunulacak hizmetlerden ilki sabit bir aylık ücretle düzenli olarak araçlarını elektrikli şarj noktalarından şarj etmek isteyen sürücüler için. İkincisi ise  araçlarını genelde evde şarj eden ancak bazı durumlarda yolda şarj desteğine ihtiyaç duyan sürücüler için. İkinci seçeneği seçen sürücüler düzenli bir ödemenin aksine kullandıkları kadar ödeme yapacaklar.

Jaguar Land Rover dev EV yatırım planını açıkladı!

Jaguar Land Rover