Elektrikli Araçlarla Gelen Ferahlık

fft99 mf608199

Hava kirliliğinin büyük bir sebebi atmosfere salınan karbondioksit gazlarıdır. Bu gazların havaya salınması ozon tabakasına da, zarar vermektedir. Böylece mevsimlerin birbirine karışmasına yol açan nedenler vaki olur. Bu durumlar insanların tabiata vermiş olduğu zararlardan kaynaklanır. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken aynı zamanda da, çekilmez bir hayatın temellerini atar.

Ancak teknolojinin olumsuz sonuçlar doğurmasının önünü alacak daha çevreci çalışmalar yapılıyor. Elektrikle çalışan arabada bunlardan birisidir. Milyarlarca araba, egzozlarından dışarıya saldıkları karbondioksit gazıyla, çevreye zarar veriyorlardı. Elektrikli arabanın geliştirilmesi sayesinde bu durumdan kurtulmuş olacağız. Üstelik maliyet kalemlerinin de azalması anlamına geliyor elektrikli araba. Ancak henüz tam anlamıyla yaygınlaşması için zemin hazır değil.  ABD devi Ford firmasının bu konuda yaptığı bir açıklama var. Ford, 48 milyon kilometreyi elektrikli araçlarla aştıklarını ve bunun şu anlama geldiğine, “1.2 kg karbondioksit gazının atmosfere salınmasının önlenmesidir” işaret etti.

fft99_mf608199

Ford otomobil devi ayrıca piyasaya 2014 yılında elektrikli araba sunacaklarını da, açıkladı. Aslında yapılan kampanyalarla bu araçlara olan ilginin arttırılması gerekir. Milletin bu araçların faydalarından haberdar edilmesi gerekir. Böylece daha ferah bir dünyada yaşamanın adımlarını atmış oluruz. Çevre dostu arabalarla, tabiata salınan zararlı gazların önüne geçilmiş olur. Tabi bu durum diğer zarar veren teknolojik ürünlere bir misal teşkil eder. Bu tür teknolojik ürünlerde kendilerini çevreye karşı saygılı birer ürün haline getirir. Bugün çevreye zarar veren pek çok teknoloji harikası denilen ürünler var. Ancak bunların atmosfere verdiği zararlar herkesçe malumdur. Çokça kullanılan makyaj malzemesi ürünleri, özellikle parfümlerin zararları malumunuzdur. Tüm bunların tabiata zarar vermeyen bir duruluğa kavuşturulması gerekir.

Arabaların elektrikle çalışabilir hale getirilmesi ve performansının benzinle çalışan arabalardan hiç de geri kalır bir yanının olmaması, bunun yanında çevreye olan saygısı nedeniyle tercih edilebilir olması, bizlere bir şey kaybettirmez. Aksine kazandırır. Ama bunların yaygınlaşması için vakit var. Bu üsre zarfındanda yine dünyamız, milyarlarca kg karbondioksit gazına maruz kalacak. Bunun sonucunda atmosfer yine zarar görecek ve yine zararı insan kendisine vermiş olacak.