Elektrik ile çalışan araçlarda umut ışığı

elektrik araba

Elektrik ile üretilen bir aracın kullanıcı için ne kadar güvenli ve masrafsız olacağını söylemeye gerek yok.Birçok kere üretilen projeler ile ne kadar performansı yetersiz gözüksede Stuttgart’taki GreenTeam isimli üniversitedeki bir grup öğrenci bu çalışmaları bir seviye yukarı taşıdı.

Petrol şu an Dünya üzerinde şu an büyük doğal güç olarak görülmektedir.Bu kaynak nedeni ile dünya savaşları,sömürgeler ve devlet liderleri değişir. Bu doğal kaynağın en çok kullanıldığı alanlardan biri taşıt sektörüdür.Dünyanın dengesini belirleyen en belirleyici unsuru olan bu sektör için petrol paha biçilmez bir kaynaktır.Peki bu kaynak yerine çok az bir tasarım masrafı gerektiren bir kaynak kullanılırsa ne olur?Bu kaynakları belkide su, güneş enerjisi veya elektrik olarak sıralayabiliriz.

elektrik-araç

Bu kaynaklar ile birçok kere taşıtların üretildiğini gördük.Gizli ellerden mi yoksa yeterli gücün sağlanamamasından dolayıdır mı bilinmez, ancak bu enerjiler ile üretilern vasıtalar hiçbir zaman tam olarak hayatımıza giremedi.Bunun ile beraber Stuttgart’taki GreenTeam isimli üniversitedeki bir grup öğrenci, tarafından hazırlanan bir araç, yeni bir dünya rekoruna imza attı. Saatte 100 kilometre hıza sadece 1,779 saniyede ulaşan araç, şu ana kadar üretilen elektrikli araçlar arasında en hızlısı oldu. Daha önceden AMZ Racing Team’in imzasını taşıyan araç, 1,785 saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaşmıştı.

 

Nokia Here Maps elden çıkıyor!