Elektrik Devrimi Başlıyor!

600x400xDSC 3917

Son yıllarda çevre bilincinin artması ve petrol türevi yakıt türlerinin fiyatlarının artmasının yanı sıra rezervlerin tükenme tehlikesinin ortaya çıkması nedeniyle alternatif yakıt çalışmaları hız kazanmaya başladı.

Hemen her marka çevre dostu alternatif yakıtlı otomobiller geliştirmek için yıllardır çalışmalarını sürdürürken, hiç kuşkusuz bu çalışmalarda elektrikli otomobiller ön sıralarda  yer alıyor. Bugüne kadar farklı marka ve modellerde elektrikli araç deneyimleri mevcut ancak BMW’nin i3 ile pazara giren i ailesi dengeleri tamamen değiştirecek gibi görünüyor.

600x400xDSC 3917

i3 için “küçük” tanımlası yapılamaz zira araç fotoğraflarında göründüğünden çok daha büyük bir hacime sahip ve tam anlamıyla bir mini SUV tanımlamasını hak ediyor.

50 kg. ağırlığındaki elektrik motoru, 170 hp güç çıkışı ve motorun çalıştığı andan itibaren temin edilebilen 250 Newton metrelik azami tork değeriyle yüksek çekiş gücü sunuyor. BMW i3, 0’dan 60 km/s’e 3,7 saniyede ve 0’dan 100 km/s’e 7,2 saniyede hızlanıyor. Araçla birlikte her şarj cihazına uygun iki farklı fiş veriliyor ve i3 için eğer varsa mevcut bir şarj ünitenizi değiştirmenize gerek kalmıyor. BMW kullanıcıları aynı zamanda hızlı şarj için ülkemizde kurulu e-şarj istasyonlarından da yararlanabiliyor. Ancak daha önce kurulum yapılmamış evlerde BMW isteğe ağlı wallbox adını verdiği şarj ünitesini kurabiliyor.