Eğitim kurumlarına siber saldırılar devam ediyor: Büyük veri hırsızlığı

Matrix serisi siber güvenliği

Eğitim kurumlarına siber saldırılar büyük bir hızla devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu tür saldırıların ciddi ölçüde arttığı söylenebilir. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Bugünlerde ne yazık ki eğitim kurumlarına siber saldırılar ciddi panik havası yaratıyor. Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında bilgisayar korsanlarından kaçış çok daha zor. İki faktörlü koruma veya ek güvenlik önlemleri ne yazık ki onları durdurmak için pek yeterli değil.

Günümüzde sistemlerin güvenli olduğu düşünülüyor. Fakat Twitch gibi platformların bile hacklendiğini görünce bu düşünceden vazgeçmek gerektiği ortaya çıkıyor. Şimdilerde Türkiye’deki eğitim kurumlarının siber saldırılar ile karşı karşıya olduğu görülüyor. İstanbul kültür Üniversitesi bunun son örneklerinden bir tanesi oldu.

Eğitim kurumlarına siber saldırılar kaygı yaratıyor

Ortaya çıkan son detaylara göre İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilerin bilgileri ele geçirildi. 15967 öğrencinin verileri bilgisayar korsanlarının elinde. Üstelik bu bilgiler son derece kritik. Bilgisayar korsanları bu verileri birçok konuda kullanabilir.

Eğitim kurumlarına siber saldırılar

Gelen son detaylara bakıldığında öğrencilerin kimlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve ödeme durumu gibi çok farklı detaylar ortaya çıkıyor. Bu detaylar veri olarak saklanıyor ve satışa çıkma ihtimaline sahip. Bilgisayar korsanları genellikle bu tür verileri çeşitli hacker platformlarında satışa sunuyor. Eğitim kurumlarına siber saldırılar bu tür kötü sonuçlara neden oluyor.

Yemeksepeti kullanıcı verileri yakında herkesle paylaşılabilir: Hackerlar ısrarcı

Kişisel verilerin korunması kanunu veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler başlığı oldukça net. Herhangi bir veri ihlali olduğunda bunun mutlaka bildirilmesi gerekiyor. Peki sizce Türkiye’deki kurumlar siber güvenlik açısından güçlü mü? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.