En Sempatik Kötüler!

FEAR Online

#İŞBİRLİĞİ

Bazı oyunlarda, tıpkı bazı Hollywood yapımlarına verdiğimiz tepkileri gösterip, kötülere sempati gösteririz. Çünkü bu karakterler ya yeterince kötü değildir; ya da kötü olmaları için zorlanmıştır. Bu figürleri tek tek irdeledik.

Alma (F.E.A.R Serisi)

en sempatik kötüler

Bizce bu küçük kız, en sempatik kötülerin başında. Alma, oyun tarihinin en ürkütücü karakterlerinden biri. Karşımıza olur olmadık zamanlarda çıkıp, kalbimizi yerinden hoplatıyor. Karakter, iki gerçeklik arasında yolculuk edebiliyor.

Peki neden Alma saf kötü bir karakter değil. F.E.A.R oyunlarını oynadıkça, bu küçük kızın yaşadığı travmalar ile karşı karşıya kalıyoruz. Daha küçük yaşlarda iğrenç psişik deneylere kalmış; hatta fiziksel olmasa da, zihinsel olarak defalarca kez tecavüze uğramış. Şimdi söylediğimiz şey ağır “spoiler” içerir, oyundaki karakteriniz, onun fiziksel tecavüz ile hayat bulmuş oğlusunuz. Alma, dünyayı kasıp kavursa, toplu katliam yapsa yeridir.

Ryder White (Dead Island)

Ryder White, fazlasıyla pragmatik hatta Makyevalist bir şahıs. Anti-zombi serumunu kurbanlardan çalıyor, kurbanlar kendisine çok zorluk çıkarsa öldürüyor. Peki kim, yaşayan ölü olmak ister? Kesinlikle Ryder White gibi zeki bir karakter değil. Sonuçta, amacı kendisini kurtarırken, enfekte olmuş karısına yardım etmek. Biz, ona kızamıyoruz. Fazla mı empatik bir duruş sergiliyoruz ne?

Scorpion (Mortal Kombat)

O bir, iblisin gözlerine sahip. Canı sıkıldıkça rakiplerinin omurgasını sökmekle ün kazanmış. Peki bu şahısın hikayesi ne? Ailesi ve klanı, Sub-Zero ve saz arkadaşları tarafından katledilmiş. Tam tersi gibi görünse de bu iki ninja arasında Sub-Zero kötü adam, Scorpion ise ailesini önemseyen duyarlı bir karakter. Nedense, çizgi romanların da etkisiyle yıllar içinde bu değişmiş. Olsun, biz, gerçeği biliyoruz.