Layers of Fear Beklentileri Aşıyor!

1 5

Layers of Fear’in aksine bazı korku-aksiyon oyunları, Pyramid Head gibi kan donduran canavarları ile tanınır. Bloober Team ve Aspyr Media’nın ortak geliştirdiği yapımda ise, en büyük canavar, aynaya baktığınızda karşıya çıkıyor.

Silent Hill 2, korku-aksiyon oyunlarında bir dönüm noktası yaratmış ve “Pyramid Head” gibi kabuslarımızda (en azından bu satırların yazarının kabuslarında) bol bol yer alan bir canavarı, oyun dünyasına sunmuştu. Dead Space’deki Necromorphlar da, Pyramid Head’in bayrağını başarıyla taşıdı. Resident Evil’daki parazit zombiler, F.E.A.R’daki pek sempatik(!) küçük kızımız Alma Wade ve The Evil Within’deki birbirinden ürkütücü karakterler de, görevlerini başarıyla tamamladı.

Geçtiğimiz hafta satışa sunulan Layers of Fear da, bambaşka bir düşman ile karşı karşıyasınız: Kendiniz. Bu oyunda, bir canavar aramayın zira o canavar yakında.

Layers of Fear

Bloober Team’in geliştirdiği oyunda hoplamak, zıplamak ve silah kullanmak yok. Sadece çok dikkatli olmanız ve öte dünya varlıklarının size kurduğu tuzaklardan kurtulmanız gerekli.

Yapımda, bir ressam rolünü üstleniyorsunuz. Bağlı olduğunuz stüdyo, size resminizi bir an önce bitirmeniz için baskı yapıyor. Bacon ve Goya’dan esinlenen resminizi bitirmek üzereyken, kırmızı-siyah bir kabusun göbeğine düşüyorsunuz.

Gerçeklik ve öte dünya arasındaki sınırlar da bulanık. Zira baş karakterimiz alkolik, psikotik ve sınırda kişilik bozukluğu ile yaşayan bir karakter. Portrenizdeki bir hayaletli eve mahkum oluyorsunuz ama bunun gerçek mi, yoksa halüsinasyon mu olduğu ancak oyun sonunda belli oluyor.

Gamesradar gibi otoriteler, oyunun türünün en iyileri arasında olduğunu savunuyor. Ancak her oyun müdavimi aynı görüşü paylaşmıyor. Buna karar vermek sizin elinizde.

Xbox One, Sony PS4 ve PC için raflardaki yerini alan Layers of Fear (Takdir edersiniz ki, oyunun ismi oldukça ironik) ciddi bir satış başarısına imza atacak gibi.

Son olarak oyunun PC gereksinimlerini tekrar paylaşmak istiyoruz:

İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8400

RAM: 4 GB

İşletim Sistemi: Windows 7

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti 1GB

Saklama Alan: 3 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Intel Core i5 3470 İşlemci Hızı:

RAM: 4 GB

İşletim Sistemi: Windows 7 Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 2GB

Saklama Alanı: 3 GB