EA’dan Jade Raymond hamlesi!

EAdan Jade Raymond hamlesi

Electronic Arts’ın (EA) Assassin’s Creed serisinin başındaki isimlerden Jade Raymond ile büyük planları var.

Assassin’s Creed serisinin yaratıcılarından biri olan ve bir dönem Ubisoft’un Toronto ofisini yöneten Jade Raymond, 11 yıllık Ubisoft kariyerine son vermişti.

EA'dan Jade Raymond hamlesi!

Assassin’s Creed serisinin başındaki isimlerden Jade Raymond’ı kendi cephesine alan Electronic Arts’ın büyük planları ortaya çıktı. Dünyanın en popüler oyunlarından birinin yaratıcılarından olan ve bir dönem Ubisoft’un Toronto ofisini yöneten ve bu süreçte Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist’in de başında bulunan Jade Raymond, 11 yıllık Ubisoft kariyerini sonlandırdıktan sonra geçtiğimiz Temmuz ayında EA bünyesinde Motive Studios’u kurdu.

Electronic Arts başkan yardımcıı Patrick Söderlund’un geçen ay yaptığı açıklamada açık dünya temalı bir aksiyon oyunu geliştirme planları olduğunu açıklamasıyla beraber firmanın hedefi de ortaya çıkmış oldu. Yeni hedef Assassin’s Creed türünde bir oyun çıkarmak.

Şirketin mali patronu Blake Jorgensen da oyunlar arasındaki en kapsamlı tür için daha önce herhangi bir girişimleri olmadığını ve bu türün de aksiyon türü olduğunu belirtti. Açıklamalarında ipuçları veren Jorgensen, yeni oyunun Assassin’s Creed türü ve daha fazla açık dünya olarak tanımladı.

Jorgensen’in Jade Raymond’un EA’ya katılımını vurgulaması da firmanın beklentilerini ve hedeflerini açık bir şekilde ortaya çıkarıyor. Bizde bu ortaklığın karşımıza nasıl bir yapım çıkaracağı merakını uyandırıyor. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Microsoft, Project Oxford projesini hayata geçirdi!