EA: Origin Steam’le Yarışmaya Çalışmıyor

EA Origin Steamle Yarışmaya Çalışmıyor

Origin platformu hakkında açıklamalarda bulunan Electronic Arts, bu alanda Steam’le rekabet etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti.

Oyun dünyasının en büyük stüdyoları arasında yer alan Electronic Arts‘ın kullanıcılara sunduğu online oyun platformu Origin, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor. Electronic Arts oyunlarından tam anlamıyla faydalanmak için neredeyse gerekli hale gelen Origin‘i kullanıcılara daha da cazip hale getirmek için birçok kampanya ve fırsat sunan EA, buna rağmen kendisini bu alanda bir rekabetin içinde görmüyor.

EA_Origin

Origin platformu hakkında açıklamalarda bulunan Electronic Arts yöneticisi Peter Moore, kendi platformlarını şu anda dijital oyun dağıtımı alanını domine eden Steam‘e bir rakip olarak görmediklerini açıkladı. Steam’in şu anda oyunseverlere birçok imkan ve çeşit sunduğuna dikkat çeken Moore, platformun bu özelliği sayede PC’nin oyun alanında güçlendiğini ve hatta belki de yeni nesil konsollardan daha ilgi çekici hale geldiğini belirtti.

Steam‘in kendilerinden çok daha geniş bir yelpazeye sahip olduğunu kabul eden Moore, bu alana Steam’le yarışmak için değil, oyunları doğrudan kullanıcılara sunmanın gelecekte geçerli model olacağına inandıkları için girdiklerini belirtti. Yıllardır PC kullanıcıları için sundukları oyunlara ve desteğe dikkat çeken Moore’a göre Electronic Arts, PC’de oyun oynama deneyimi için Microsoft’tan bile daha fazla katkıda bulunmuş durumda. Bu yıl satışa sunulacak olan Dragon Age: Inquisition, FIFA 15 ve Battlefield Hardline gibi oyunlarını PC kullanıcılarına da sunmaya hazırlanan EA, PC’yi desteklemeye devam edecek gibi görünüyor.

Evolve E3 2014′ün En İyi Gösterisi Seçildi