E-posta saldırılarında %464 artış gözlemlendi

e-posta

Bir milyondan fazla uç noktadan elde edilen verilere dayanarak yapılan kapsamlı çalışmaya göre, 2023’ün ilk yarısında, e-posta tabanlı oltalama saldırılarının sayısının 2022’ye kıyasla %464 arttı.

Acronis Siber Tehditler Raporu’nun sonuçlarını açıkladı. Bulgular, fidye yazılımlarının küçük ve orta ölçekli işletmeler için en büyük risk olduğunu vurguluyor. Yeni fidye yazılımı varyantlarının sayısı azalmaya devam etse de fidye yazılımı saldırılarının şiddeti önemini koruyor. Hassas bilgilere yetkisiz erişim sağlamak için çalıntı kimlik bilgilerinden yararlanan veri hırsızlarının artan önemi de aynı derecede endişe veriyor.

e-posta

Raporun bulgularına göre kimlik avı, suçluların oturum açmada kullandığı kimlik bilgilerini ortaya çıkarmak için uyguladıkları başlıca yöntem. Yalnızca 2023’ün ilk yarısında, e-posta tabanlı oltalama saldırılarının sayısının 2022’ye kıyasla %464 arttığı görülüyor.

Aynı çerçevede, kuruluş başına saldırılarda da %24’lük bir artışa rastlanıyor. 2023’ün ilk yarısında zlenen uç noktalar, taranan e-posta başına dosya ve URL sayısında %15’lik bir artış gözlemledi. Siber suçlular, aktif öğrenme yoluyla yeni saldırılar oluşturmak, otomatikleştirmek, ölçeklendirmek ve iyileştirmek için platformlar kullanarak, gelişen büyük dil modeli (LLM) tabanlı yapay zeka pazarından da yararlandılar.

Siber Saldırı Dünyası Evrim Geçiriyor

 Siber suçlular, kullanıcıların sistemlerini daha derinlemesine incelemek ve hassas bilgileri elde etmek için yapay zeka ve mevcut fidye yazılımı kodunu kullanarak saldırılarında daha sofistike hale geliyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan kötü amaçlı yazılımlar, geleneksel antivirüs modellerinde tespit edilmekten kaçınmakta usta olduğundan, halka açık fidye yazılımı vakalarının geçen yıla göre patladığı görülüyor. Acronis tarafından izlenen uç noktalar, siber suçluların nasıl çalıştığına dair değerli veriler topluyor ve bazı saldırıların nasıl daha akıllı, sofistike ve tespit edilmesi zor hale geldiğini ortaya koyuyor.

Apple Vision Pro Caviar Edition 18 ayar altınla süslendi