Dünyanın su problemine teknolojik çözüm

water risk 5

#İŞBİRLİĞİ

Tüm dünya için su sıkıntısı kapıda. Su kıtlığı durumunda neler yapılabileceğini ise bize teknoloji söyleyecek. Dünyanın su problemine teknolojik çözüm Microsoft altyapısıyla geliyor.

Dünyamızın yüzeyinin yaklaşık yüzde 71’i sularla kaplı. Buna rağmen yakın gelecekte dünya genelinde bir su sıkıntısı olacağı birçok uzman tarafından dile getiriliyor. Dünyayı kaplayan suların neredeyse tamamı okyanuslardan oluştuğu ve tuzlu olduğu için içme ya da kullanma suyu olarak kullanılamıyor. Artan nüfus ve büyüyen sanayi temiz suya olan ihtiyacın her geçen gün yükselmesine neden oluyor.

water risk 3

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2030 yılına gelindiğinde tüm dünyada su talebi mevcut kapasiteden %40 oranında fazla hale gelecek. Bu da birçok kurumun su kullanımı ve su temininde yaşanabilecek sorunlar için şimdiden hazırlık yapmaya başlamasına neden oluyor. Dünyanın su problemine teknolojik çözüm arayışı sürüyor.

water risk 7

Yapılan bu hazırlıkların temelini gelişmiş teknolojiler oluşturuyor. Kurumların su kullanımı ile ilgili riskleri önceden belirleyebilmesi için bulut, nesnelerin interneti ve analitik gibi çok geniş bir teknoloji yelpazesinden faydalanması gerekiyor. Dünya genelinde suyla ilgili riskler konusunda uzman olan Ecolab; Trucost ve Microsoft’un da desteğiyle geliştirdiği ve Water Risk Monetizer adını verdiği modelleme aracının yenilenmiş sürümüyle, kurumların yakın gelecekte su talebi ve temini konusunda yaşayabileceği riskleri öngörmelerine yardımcı oluyor.