Dünyanın ilk 3D açık malzeme ve uygulama laboratuvarı

HP 3D lab 3

Endüstri’nin ilk 3D Baskı Malzemeleri Geliştirme Kitini duyuran ve dünyanın ilk 3D Açık Malzeme ve Uygulamalar Laboratuvarını kapılarını açan HP, iş ortaklarının yeni malzemeler için inovasyonlar yapmalarına yardımcı oluyor.

HP, Katkılı Üretim Kullanıcıları Grubu (AMUG) konferansında, 3D baskı malzemeleri ve üretime hazır uygulama geliştirmeleri için açık platformunun önemli kilometre taşlarını açıkladı. Gelişmiş 3D baskı malzemeleri ve uygulamalarının maliyetlerini düşürmek ve geliştirmeyi genişletmek, global üretim endüstrisinin dijital olarak yeniden şekillendirilmesinde kritik bir katalizör. HP’nin 3D yazıcılar için benzersiz açık platform modeli, yeni malzemelerin ulaşılabilirliğini arttırıyor ve geniş uygulamalara hitap ediyor. Açık platform modeli ayrıca, malzemelerin ve geliştirmelerin maliyetlerini düşürüyor, hız ve performansta geliştirmelerin yapılmasını sağlıyor ve endüstrinin özel ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla parça özellikleri için yeni fırsatlar sunuyor.

HP_3D_lab

HP 3D Malzemeler ve Gelişmiş Uygulamalar Müdürü Tim Weber konuyla ilgili açıklamasında, “Endüstri liderlerinin açık ekosistemi; daha geniş inovasyonlar, çığır açan ekonomiler ve 3D baskı malzeme ve uygulamaların daha hızlı geliştirilmesi için kritik önemde. Büyüyen sertifikalı ortaklık ağımız ve modern laboratuvar tesislerimiz, en inovatif ve üretime hazır 3D yazıcı çözümlerini sunmaya odaklanmış dinamik ortak çalışan topluluğu içerisindeki öncülüğümüzün göstergesi.” dedi.

Endüstrinin ilk 3D malzeme geliştirme kiti (MDK)

HP, SIGMADESIGN ile ortak olarak 3D baskı malzemeleri için endüstrinin ilk MDK’sını sunarak son kullanıcılar için sağlam ve geniş çeşitlilikte malzeme sunulmasını sağlayacak ve iş ortakları için sertifika ve test süreçlerini basitleştirecek.

HP_3D_lab_2

HP’nin 3D yazıcılar için açık platform stratejisinin temel bileşenlerinden biri olan MDK sayesinde şirketler; malzemeleri HP’ye test için göndermeden önce 3D toz yayılabilirliğini ve HP Jet Fusion 3D yazıcılar ile uyumluluklarını hızla test ederek sertifikalandırabilecek. Test ve sertifika sürecindeki bu basitlik, daha hızlı inovasyonu beraberinde getirirken güçlü kalite standartlarını da sağlayacak.

HP, dünyanın ilk 3D açık malzeme ve uygulama laboratuvarını açtı

Açık platform vizyonu ve yazıcı inovasyonu konusunda kırk yılı aşkın tecrübesi ile HP; şirketlerin 3D yazıcılar için yeni nesil malzeme ve uygulamalar geliştirmelerine; test etmelerine ve sunmalarına yardımcı olmak amacıyla dünyanın ilk modern laboratuvarının kapılarını da açtı. ABD’nin Oregon eyaletinde yer alan Corvallis şehrindeki HP 3D Açık Malzemeler ve Uygulamalar Laboratuvarı, iş ortaklarına 3D baskı teknolojilerinin evrimi ve yaygınlaşmasında kritik öneme sahip malzeme ve uygulama inovasyonunu hızlandıracak donanımlar ve uzmanlık sunacak.

2016 yılının Mayıs ayında HP; şu anki 3D yazıcı sistemlerine kıyasla kaliteli fiziksel parçaları 10 kata kadar daha hızlı ve yarı maliyetine üretmeye imkan veren üretime hazır; 3D yazıcı sistemi HP Jet Fusion 3D yazıcı çözümünü duyurmuştu. Buna ek olarak fonksiyonel parçaların bireysel voksel seviyesinde (3D baskıda bir voksel, geleneksel baskıda bir 2D piksele denk geliyor) basılmasını sağlayan HP; müşterilere parça özelliklerini dönüştürmeleri ve kitleler için özelleştirmeler yapmaları için benzersiz bir kabiliyet de sunuyor.

3d açık malzeme

BASF ve Evonik, HP ile birlikte malzeme geliştirilmesi konusunda inovasyon yapıyor

HP’nin iş ortakları ve malzeme alanında global liderler BASF ve Evonik; HP’nin açık platformunu kullanarak ve yeni HP 3D Açık Malzemeler ve Uygulamalar Laboratuvarı’nda çalışarak yaptıkları yeni inovasyonlar hakkında detayları paylaştı.

BASF Kuzey Amerika 3D Baskı Müdürü Kara Noack yaptığı açıklamada; “BASF’de amacımız müşterilerimizin sağlam ve fonksiyonel parçaları inovatif malzeme çözümleri ile üretebilmelerini sağlamak. Malzeme geliştirmesini hızlandırmak için HP Açık Platformu ve Corvallis’deki test laboratuvarını kullanmak 3D baskının potansiyelini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyoruz. Bu açık platform, BASF’ye müşteriler ile işbirliği yapmaya imkan veriyor. Ayrıca HP ile birlikte sadece malzeme pazarını hızlandırmakla kalmıyoruz aynı zamanda üretim içerisinde 3D baskı kullanımını da yaygınlaştırıyoruz.” dedi.

HP’nin 3D Açık Malzeme ve Uygulamalar Laboratuvarı’nda çalışmanın sunduğu avantajlara ve şirketin HP’nin Multi Jet Fusion teknolojisi için sertifikalı malzeme üretimine yaptığı katkılara da değinen Noack şöyle devam etti; “HP’nin 3D Açık Malzemeler ve Uygulamalar Laboratuvarı’nı kullanarak BASF’nin deneyimi ve Ar-Ge kabiliyeti sayesinde daha iyi mekanik özelliklere sahip malzemelerin geliştirilmesini hızlandırıyoruz. TPU ve termoplastik poliüretan gibi termoplastik elastomerlerin birçok versiyonunu geliştirerek ürün portföyünü daha da genişletiyoruz. HP’nin 3D Açık Malzemeler ve Uygulamalar Laboratuvarı sayesinde endüstriye inovatif malzemeler sunabiliyoruz.”

Evonik ise HP Açık Platformu için sertifikalı malzemeleri ticarileştirme planlarını açıklayan ilk iş ortağı oldu. Bu amaçla Evonik; HP Jet Fusion 3D baskı çözümü için; PA-12 toz malzemesi VESTOSINT 3D Z2773 ürünün özelliklerini ve geliştirme süreci ile ilgili bilgileri paylaştı.

Blizzard, 11 Nisan’da Overwatch için bir şey duyuracak