Dünyanın en pahalı konsolu bilin bakalım hangi ülkede satılacak?

dünyanın en pahalı konsolu

Xbox Series X’in Türkiye fiyatının açıklanması dış basında da ses getirdi. Dünyanın en pahalı konsolu bilin bakalım hangi ülkede satılacak?

Türkiye’de konsol oyunculuğunun bittiği yıla tanıklık ediyoruz. 2021 ile konsol oyuncular seve seve PC platformuna geçiş yapacak. Çünkü hem Xbox Series X hem de PlayStation 5’in Türkiye fiyatı 9.299 TL olacak. Beyni ile düşünebilen kişilerin vermeyeceği bu fiyattan dolayı PC oyunculuğu yükselişe geçecek. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Xbox Series X’in Türkiye fiyatının açıklanması dış basında da ses getirdi. Dünyanın en pahalı konsolu bilin bakalım hangi ülkede satılacak?

Dünyanın en pahalı konsolu Türkiye’de satılacak!

Dış oyun basını Amerika ve Avrupa’da 499 dolar/euro‘ya satılan Xbox Series X’in Türkiye’de 1.100 dolar/euro‘ya satıldığını öğrendikten sonra adeta şoke oldu. Dünyanın en pahalı konsolları bu fiyattan da anlayabileceğiniz gibi Türkiye’de satılacak.

PS5 sessiz çalışacak mı? İşte cevabı!

Türkiye’de asgari ücretin tam 4 katına satılacak olan PlayStation 5 ve Xbox Series X, Amerika ve Avrupa’da ise asgari ücretin 4’te 1’i fiyatına raflardaki yerini alacak. Hem vergiler hem kurlar hem de bayi karının eklenmesi ile maalesef ki fiyatlar bu seviyelere çıkmış durumda.

dünyanın en pahalı konsolu

Ülkemizde kimsenin gidip de 9.299 TL‘ye konsol alacağını sanmıyorum. Hadi paraya kıyıldı bir kere alındı diyelim. Bu sefer oyun fiyatları vuracak. Yeni nesilde oyunlar 800 TL ve üzeri gibi saçma sapan bir rakama satılacak. Bu fiyatlar oyuncular ve özellikle de param yatsın işime bakayım diyen Twitch yayıncıları isyan etmediği sürece artmaya devam edecek!