Dünyada en çok tıklanan eğitim siteleri arasına EBA girdi!

TRT EBA TV frekans ayarı nasıl yapılır

Dünya çapında eğitim siteleri arasında EBA da girdi. Peki, EBA bu süreçte kaç kişi tarafından tıklandı? İşte resmi kayıtlar.

Koronavirüs salgını sonrasında alınan ilk tedbirler arasında okulların tatil edilip uzaktan eğitime geçme yer almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı‘nın hızlı bir şekilde altyapı oluşturması ile öğrenciler derslerinden geri kalmamıştı. Dünya çapında eğitim siteleri arasında parmakla gösterilecek bir deneyim sunan EBA, yeni bir rekora imza attı.

Bu kan grubuna sahipseniz koronavirüs size daha yakın!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklamaya göre; EBA 23 Mart 2020 ila 5 Haziran2020 tarihleri arasında tam 2 milyar 753 milyon 847 bin 548 defa tıklanmış. Dünya çapında en çok tıklanan 6. eğitim sitesi olan EBA’ya yüzde 41 oranında bilgisayarlardan ve yüzde 54 oranında ise mobil cihazlardan giriş yapılmış.

eğitim siteleri

Türkiye’de en çok ziyaret edilen 11. site konumuna ulaşan EBA’nın mobil uygulaması, App Store‘dan 1.8 milyon ve Play Store‘dan ise 16.7 milyon defa indirilmiş. Büyük bir rekora imza atan EBA’nın geleceğin eğitim sisteminin şekillenmesinde büyük rol oynaması bekleniyor. Koronavirüs salgının 2020-2021 öğretim yılı içerisinde de devam etmesi durumunda EBA’nın tekrardan efektif olarak kullanılması bekleniyor.

Uzaktan eğitim sistemini çok kısa bir süre içerisinde oturan ve bunun yaygınlaşmasını sağlayan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemi ve şekli hakkında ne kadar kararlı adımlar ile ilerlediğinin de sinyallerini verdi. Umarız böyle bir salgın bir daha yaşanmaz ve öğrencilerimiz okullarında eğitimlerine devam eder. EBA da sadece tamamlayıcı eğitim olarak hizmet vermeye devam eder.