DuckDuckGo, rekor arama sayısına ulaştı!

DuckDuckGo, bir günde 100 milyon aramaya ulaşarak rekor kırdı

DuckDuckGo’nun genel trafik verileri, rekorun 11 Ocak Pazartesi günü kırıldığını gösteriyor. Pazartesi günkü dönüm rekor sayı da dahil olmak üzere DuckDuckGo, Ocak ayı için yaklaşık 90 milyon günlük ortalama aramaya ulaşma yolunda ilerliyor.

DuckDuckGo, Ocak 2020’de günlük ortalama 52 milyon aramaya sahiplik yaptı. Bu sayılar, yıldan yıla % 73’lük bir artış yaşandığı anlamına geliyor. DuckDuckGo’nun mobil platformdaki başarısı, uygulamayı mobil arama pazar payında Google’ın ardından 2 numaralı konuma getirerek Bing ve Yahoo’yu da geçmesini sağladı. DuckDuckGo resmi olarak ABD’de mobil cihazlarda 2 numaralı arama motoru oldu. Masaüstü kullanımında 4. konumda, Bing ve Yahoo’nun gerisinde kalıyor.

DuckDuckGo, bir günde 100 milyon aramaya ulaşarak rekor kırdı

DuckDuckGo, 12 yıllık tarihinde görülmemiş bir büyüme oranı yaşıyor. DuckDuckGo’nun diğer arama motorlarına göre en önemli satış noktası gizlilik özellikleri. Kullanıcılar, kişisel bilgileri toplanmadan ve reklam verenlere satılmadan arama yapabilir. Whatsapp cephesinde yaşanan gizlilik temelli olaylar, gizliliğe önem veren uygulamaların benimsenmesini destekledi. DuckDuckGo, App Store sıralamasında yükseldikçe, Signal ve Telegram gibi şifreli mesajlaşma uygulamaları da yükseliyor. İnsanlar, şirketlerin verilerini nasıl kullandıklarının daha fazla farkına vardıkça, farklı hizmetleri seçmek için bilinçli kararlar veriyor gibi görünüyor.

DuckDuckGo, bir günde 100 milyon aramaya ulaşarak rekor kırdı

Facebook, Amazon, Apple ve Google gibi şirketlere yönelik antitröst soruşturmaları, platformların gizlilik politikalarını ön plana çıkardı. Sonuç olarak, insanlar hizmet şartlarını kabul ettiklerinde büyük teknolojiye neyi imzaladıklarını merak ediyorlar. Alternatif arama motorları, sosyal medya uygulamaları ve mesajlaşma uygulamaları yükselişte. Bu büyümenin sürdürülebilir olup olmadığını zamanla öğreneceğiz. Muhtemelen kullanıcılar, başlangıçta kullandıkları hizmetlerden daha fazla memnun kalacaklardır.

Warner Bros da logo değiştirme kararı aldı