Dropbox Kullananlar Dikkat!

Dropbox Logo

Popüler depolama servisi olan Dropbox kullanıcılarına gönderdiği yeni bir sözleşme ile dikkatleri üzerine çekti.

Dropbox-Logo-box

Büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan bulut depolama servisi Dropbox geçtiğimiz hafta kullanıcı sözleşmesinde bir güncelleme yaptı. E-posta yoluyla bu konuda tüm kullanıcılarını uyaran Dropbox yaptığı değişiklik ile kullanıcıların öfkelenmesine neden oldu.

Yeni sözleşmeye göre Dropbox kullanıcıları servisten kaynaklanan bir hata nedeniyle şirkete dava açmayacağını kabul ediyor. Bu sözleşmeyi kabul etmek zorunda bırakan Dropbox’a kullanıcıların tepkisi gecikmedi.

Güncellenen sözleşme ile kullanıcıların dava açma haklarını ortadan kaldırdığı ve kullanıcının yaşadığı sorunlara karşı savunmasız kalacağı öne sürülürken kitlesel olarak tepkiler ortaya koyuluyor.

Eğer Dropbox’ın bu yeni güncellemesine tepkiler büyüyecek olursa toplu kullanıcı kaybının büyük olacağı söyleniyor. Tabii bu durumda Microsoft’un OneDrive servisinin tekrar revaçta olacağı tahmin ediliyor.

Tepkileri azaltmak için kullanıcı sözleşmesinde yer alan bilgilerin üçüncü şahıslara ve hiçbir devlet kurumuna verilmeyeceğinin altını çiziyor.