Dropbox yenilgiyi kabul etti, Mailbox ve Carousel kapanıyor!

dropbox paper ozelligi 1

Dünyanın en popüler bulut depolama çözümlerinden biri olan Dropbox, yenilgiyi kabul etti. Firma, iki servisini kapatma kararı oldu. Carousel ve Mailbox servislerinin kapatılacağı açıklandı. Detayları haberimizde.

dropbox-paper-ozelligi-1

Dropbox, bir bulut depolama çözümü olarak yola çıkmış ancak son yıllarda farklı servisler ile dikkat çekmeye başlamıştı. 2013 yılında duyurulan Mailbox uygulamasıyla bir e-posta uygulaması sunmaya başlayan firma, geçtiğimiz 2014 yılında ise Carousel isimli bir fotoğraf uygulamasıyla kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışmıştı. Ancak şimdi Dropbox, bu iki servisini tarihin tozlu sayfalarına göndereceğini resmi olarak duyurdu.

Carousel, fotoğrafları çeşitli kriterlere göre sıralayıp paylaşmanızı sağlayan bir uygulamaydı. Mailbox ise klasik bir e-posta istemcisi olarak karşımıza çıkıyordu. Eğer bu iki uygulamadan birini kullanıyorsanız üzücü haberi aldınız şimdi ise tarihleri verelim. Mailbox uygulaması 26 Şubat 2016, Carousel ise 31 Mart 2016 tarihinde kapatılacak. Bu tarihlere kadar alternatif uygulamalar aramaya başlayabilirsiniz. Firma açık bir şekilde neden kapatma kararı aldığını söylemiyor. Sadece diğer servislerine ve daha yaratıcı, faydalı projelere vakit ayırmak istediklerini söylüyorlar. Diğer yandan Paper isimli dev bir özellik söz konusu. Tabii Mailbox ve Carousel’in neden kapatıldığını anlamak pek zor değil. Büyük bir ihtimalle yeterli ilgiyi göremediler ve hedefledikleri kullanıcı kitlesinin çok altında kaldılar.

Twitter istiyor, kullanıcılar nefret ediyor: Moments