Drone üreticisi DJI kara listeye girdi!

donusen tasarimli ucan drone dji inspire 1

Amerika Çinli şirketlere ambargo uygulamaya devam ediyor. Son olarak Çin’in önde gelen drone üreticisi DJI da kara listeye dahil edildi. İşte detaylar.

Son 2 – 3 yıldır Amerika hükümeti Çinli şirketler üzerine yoğun baskı uyguluyor. Görünen o ki bu baskılar sonucunda bazı şirketler ciddi anlamda zor durumda kalacaklar. Hali hazırda buz dağının görünen yüzünde Çin’in önde gelen şirketleri yer alıyor. Örneğin Huawei ve Honor da bu şirketlerden biri.

Fakat buz dağının görünmeyen kısmında çeşitli ambargolara maruz kalan onlarca Çinli marka mevcut. ABD hükümeti geçtiğimiz günlerde bu listeyi güncelledi. Güncellenen listede Çin’in önde gelen drone üreticilerinden DJI da yer aldı.

Drone üreticisi DJI için beklenmedik gelişme

Açıklanan yeni listenin hemen akabinde DJI yetkilileri büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirttiler. DJI tarafından üretilen drone modelleri pek çok ülkede yok satıyor. Nitekim ABD de bu ülkelerden biri.

DJI Inspire 111

2020 yılı içerisinde hükümet halkı bu drone modellerine karşı dikkatli olmaya davet etmişti. Çünkü ABD, DJI’ın drone modellerini casusluk için kullandığını iddia ediyordu.

Şimdilik kara listeye dahil edilen DJI’ın ne gibi yaptırımlara maruz kalacağı belli değil. Muhtemelen ilk olarak ABD sınırları içerisinde DJI markasının satış yapması engellenecektir. Belki ilerleyen aşamalarda ticari ilişkiler tarafında da bazı kısıtlamalar gelebilir. Fakat şimdilik böyle bir durum söz konusu değil.

Samsung Galaxy S21 ön siparişe açıldı