Drone fotoğrafı çekti polis uyarısı aldı

drone fotoğrafı

İngiltere’de bir fotoğrafçı, Facebook’ta yayınladığı drone fotoğrafı nedeniyle polisten ciddi bir uyarı aldı.

Eski binaları fotoğraflıyordu

İngiltere’deki Norwich Castle’ı havadan fotoğralayan fotoğrafçı, bu fotoğraflarını Facebook hesabına koyduğunda, bölge polisinin de dikkatini çekti.

İngiltere’deki yasalara göre amatör kullanıcılar yerleşim alanlarına 150 metreden daha yakında drone uçuramıyor ve evlere 50 metreden daha fazla yaklaşmaları da yasak.

Facebook’ta 30 bin kişinin takip ettiği sayfaya konulan fotğoraflar ise bu yasaların ihlal edildiği gerekçesiyle şikayet edildi. Polis, ilk defa bu konuda bir şikayet aldıklarını belirterek, fotoğrafları yayınlayan kullanıcıyı uyardıklarını vurguladı.

İngiltere’de 30 Kasım’da yürürlüğe girecek yeni yasayla, 250 gr’ın üzerinde ağırlığa sahip tüm drone’ların kayıt edilmesi gerekecek. Ayrıca ev dışında drone uçurmak isteyen pilotların da özel bri ehliyet sınavından geçmesi zorunlu olacak. Ehliyetsiz şekilde drone uçuranlara para cezası kesilecek. Drone uçurma yeterliliği testleri online olarak her 3 senede bir yenilenecek. Dolayısıyla, yeni teknolojilere ve yeni yasalara uyumluluk da sağlanmış olacak.

Oppo Reno 2 tanıtıldı! İşte özellikleri!