Drone yakalayan silah: SkyWall100

SkyWall100

Son yılların yükselen trendi drone türü cihazları yakalamak için yeni bir silah görücüye çıktı. SkyWall100 isimli bu silah videosu ile birlikte haberimizde.

Drone türü cihazlar, sahip oldukları teknoloji ile ilginç kapılar açabiliyor. Üzerlerine yerleştirilebilen kameralar sayesinde harika görüntüler yakalayabilen bu cihazlar, gizlilik konusunda bazı sorunlara sebep olabiliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde önce ABD’de daha sonra ise ülkemizde bu cihazların kaydedilmesine ilişkin düzenlemeler yürürlüğe girmişti. Şimdi ise izinsiz yapılan uçuşların önüne geçecek bir silah görücüye çıktı. Daha önce cihazın kumanda frekansına girerek kontrolü devralan bir başka silah da karşımıza çıkmıştı.

İngiltere merkezli bir şirket tarafından tanıtılan SkyWall100 isimli silah, havada uçan her türlü RC aracı, zarar vermeden yere indirebiliyor. “Gözyüzündeki bariyer, gözyüzü duvarı” şeklinde çevirebileceğimiz ürün, yakalamak istenilen cihaza doğru bir ağ fırlatıyor. Daha sonra ise ufak bir paraşüt açıyor. Bu sayede uçan RC cihaz yakalanıyor ve yere yumuşak bir inişi mümkün kılıyor. Atış öncesinde atıcıya kolaylık sağlamak için akıllı bir dürbün sistemi kullanıldığı da belirtilmiş.

Ancak SkyWall100 için önemli bir limit var. Drone 100 metreden daha uzaksa, yakalama işlemi gerçekleştirilemiyor. Dolayısıyla cihaza yaklaşmak gerekiyor. Son derece sessiz olduğu belirtilen bu ilginç silahın nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Drone yakalayan silah SkyWall100 videosu

HTC 10 Windows 10 ile gelmeyecek!