Doom Eternal resmi olarak çıktı! Ama korsana da yenik düştü!

Doom Eternal Screen 4

Doom Eternal çıktı. id Software tarafından geliştirilen ve dağıtımcılığını Bethesda’nın üstlendiği oyun, uzun süredir merakla bekleniyordu.

Doom Eternal çıktı! id Software tarafından geliştirilen ve dağıtımcılığını Bethesda’nın üstlendiği oyun, uzun süredir merakla bekleniyordu. Normalde geçtiğimiz kasım ayında çıkması beklenen yapım, daha stabil bir oyun deneyimi için 20 Mart’a ertelenmişti ve beklenen gün nihayet geldi. Hatta, koronavirüs sebebiyle oyun bazı ülkelerde birkaç gün öncesinden oyuncularla buluştu. Gelen ilk tepkilere bakılırsa da oldukça sevildi.

Doom Eternal ‘de Doom Slayer’ı kontrol ediyor ve iblislerle savaşıyoruz. Doom 2016’da UAC Mars üssü ve Cehennem arasında mekik dokurken, Eternal’de ise gezegenimizdeki yaratık istilasına dur demek için mücadele ediyoruz. Tabii Phobos, Mars ve çok daha fazlası oyunda bulunuyor.

Oyun, yaklaşık 18 saatlik senaryo modu sunuyor. Eğer her tarafı araştırarak ilerler ve senaryo detaylarına da önem verirseniz, oynanış süresi 20 saatin de üzerine çıkıyor. Yapımcılar, single player tarafında olduğu kadar online oyun tarafında da iddialı. Geliştirilen Battlemode isimli online mod, 1 (Doom Slayer) vs 2 (Yaratıklar) olmak üzere farklı bir çoklu oyuncu deneyimi vaat ediyor.

Doom Eternal resmi olarak çıktı, ama korsana da yenik düştü

Doom Eternal’de id Tech 7 oyun motoru kullanılıyor. Bu motor, PC, PS4 ve XONE platformlarında 1080p çözünürlükte 60FPS çalışma performansını sunuyor. Hatta iyi bir PC’niz var ise 1000FPS değerini görmeniz bile mümkün. Nintendo WiiU tarafında ise teknik imkânlar sebebiyle 30FPS’lik bir performans olacak.

Doom Eternal inceleme puanlarını da paylaşmamız gerekirse:

IGN – 9
VGC – 4/5
PC Gamer – 94/100
Videogamer – 8
Gamesradar – 3.5/5
Stevivor – 9
EGM – 4/5
Press Start – 10
Gamespot – 8
JeuxActu [Fransız] – 18/20
Spaziogames [İtalyan] – 9.1

Bu arada, maalesef Doom Eternal da çıkar çıkmaz korsana yenik düştü. Yine de uyaralım: Stabil ve güncel bir oyun deneyimi için orijinal kullanmanızı öneriyoruz.

Keenetic Omni DSL ile ev ve iş yerinizde yepyeni bir kablosuz çözüm!