Doom Eternal’i 1 buçuk saatte bitirmek mümkün!

Doom Eternal Screen 4

Doom Eternal, koronavirüs tehlikesinin bulunduğu şu günlerde evde kalmak zorunda olan milyonlarca kişi için ilaç gibi geldi denebilir.

Doom Eternal, geçtiğimiz günlerde PC ve konsollar için satışa sunuldu. Steam’den gelen verilere göre oyunu Steam üzerinde 100 binden fazla kişi oynuyor. Cehennem güçleriyle sıkı bir aksiyona giriştiğimiz oyun, eğlenceli oynanışı ve sıkı müzikleriyle dikkat çekiyor. Tabii harika grafiklerini de unutmamak gerekli.

Peki Doom Eternal’i yalnızca 1 buçuk saatte, hatta 1 buçuk saatin de altında bir sürede bitirebilir misiniz? Bildiğiniz gibi YouTube’da “speedrun” yapan, yani oyunları mümkün olabildiğince kısa sürede bitirmeye çalışan pek çok oyuncu var ve şu an hedefteki oyunu tahmin ediyorsunuzdur.

Doom Eternal'i 1 buçuk saatte bitirmek mümkün!

YouTube’daki CreeperHntr isimli kanal, Doom Eternal’i baştan sona oynayarak 1:26:16 gibi bir sürede tamamlamayı başardı ve an itibarıyla “en hızlı bitirme” rekorunu elinde bulunduruyor. Tabii bu tip rekor denemelerinin tam anlamıyla oyun deneyimi olduğunu söylemek güç.

Bu kadar kısa sürede bitirebilmek için genellikle oyunlardaki bug’lar, yani teknik hatalardan faydalanılıyor ve böylece çoğu kez rakiplerle karşılaşmadan bile birkaç dakika içinde bölümler geçilebiliyor.

Doom Eternal, 13 bölümden oluşan bir oyun ve normal oynanışla yaklaşık 18 saatlik ömrü var. Eğer çevreyi araştırır ve hikâye detaylarına dikkat ederseniz, oyun süresi 20 saatin üzerine çıkabiliyor.

Razer DeathAdder v2 gaming mouse ve Razer Cynosa Lite gaming klavye

Dünya Sağlık Örgütü, Koronavirüs’ten (COVID-19) nasıl korunabileceğimizden söz etmiş.

Örneğin, ellerinizi sık sık yıkamalısınız. Burada elleri dezenfekte etmek için kullanılan alkol bazlı jeller önemli. Tabii ki temiz su ve sabun kullanmanız da önemli.

Öksürürken ya da hapşırırken ağız ve burnunuzu kapatmaya özen gösterin, örneğin kolunuzla ya da kağıt mendil de kullanabilirsiniz. Eğer kağıt mendil kullanırsanız, onu hemen kapalı bir çöp kutusuna atmanız gerektiğini de unutmayın.

Öksürüğü ve ateşi olan biriyle yakın temas kurmamaya özen gösterin. Eğer ateşiniz var, öksürüyor ve nefes almakta zorlanıyorsanız, hemen tıbbi yardım almak için bir hastaneye gidin. Eğer yakın zamanda sehayat ettiyseniz, bu bilgileri de yetkililerle paylaşın.

Eğer yakın zamanda seyahat etmediyseniz ve ufak solunum problemleriniz var ise, iyileşene kadar evinizden dışarı çıkmamaya özen gösterin.