Intel 14 Nm’lik İşlemcileriyle Gövde Gösterisi Yaptı

SkaugenLlamaMountain

Intel, Tayvan’ın Taipei kentinde düzenlenen COMPUTEX 2014’te yeni teknoloji vizyonunu açıkladı.

 İşlemci teknolojisi daha iyi performans ve düşük enerji tüketimiyle birlikte daha küçük formlara doğru ilerlemeye devam ediyor. Bu kaçınılmaz gerçeği kendisine ilke edinen Intel, 14 nanometrelik mimarisiyle işlemcileri bir madeni para boyutuna getirirken enerji tasarrufunu da en üst noktaya taşıyor. Boyutların küçülmesiyle birlikte her yere yerleştirilebilen Intel işlemciler, altyapıdan bulut bilişime, Nesnelerin İnterneti kavramından kişisel, mobil ve giyilebilir cihazlara kadar her noktada Intel farkını ortaya koyuyor.

AcerWalkOn

COMPUTEX 2014’te bir konuşma yapan Intel Başkanı Renée James, Intel tarafından üretilen dünyanın ilk 14 nanometre fansız mobil referans tasarım bilgisayarını tanıttı. 12.5 inç ekranı ve klavyesi bulunan 2’si 1 Arada cihaz, 7.2 milimetre kalınlığında ve 670 gram ağırlığında olacak. Intel’in Broadwell adını verdiği 14 nanometrelik işlemci, Intel tarihindeki en fazla güç tasarrufu sunan Intel Core işlemcisi olacak. Bu yeni Intel işlemciler, düşük enerji tüketiminin sağladığı az ısı üretimi sayesinde fansız olmaları nedeniyle tablet ve dizüstü bilgisayarlarda daha hızlı ve daha ince tasarımların gerçekleştirilmesine imkan verecek.

WirelessCharging

Intel, en titiz PC kullanıcılarına en yüksek performansı sunuyor. Bu doğrultuda Intel’in dört çekirdeği de aynı anda 4 GHz frekansa ulaşabilen dördüncü nesil Intel Core i7 ve i5 işlemcileri duyuruldu. “Devil’s Canyon” kod adı verilen bu işlemciler, çarpan kilidi açık olduğu için hız aşırtma konusunda kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu yılın Haziran ayında pazara çıkacak olan Core i7-4790K ve Core i5-4690K işlemciler, hız aşırtma yapıldığında 4.4 GHz’e kadar ulaşabiliyorlar.

Etkinlikte yakın zamanda pazara çıkacak olan 10’un üzerinde Intel tabanlı tablet de tanıtıldı. Yeni tabletler, kod adı “Bay Trail” ya da “Clovertrail+” olan Intel Atom işlemciler, SoC’ler ve Intel’e ait 3G ve LTE iletişim platformlarını barındırıyor.

Çikolatadan Drone Yaptılar