Apple kullanıcıları dikkat!

apple

Dolandırıcılar Windows’tan sonra şimdi de Apple kullanıcılarının peşine düştü.

Üst Düzey Güvenlik Araştırmacısı Jerome Segura, iPhone ve iPad’i kapsayan birçok sahte iOS çökme raporu bildirildiğini söyledi.

Telefonlara düşerek Safari’yi kullanılmaz hale getiren bu rapordan kurtulmanın zor olduğunu belirten Segura, kullanıcıların bu durumdan kurtulmaları için iPhone veya iPad cihazlarını Uçak Modu’na aldıktan sonra Safari’nin tarama geçmişini temizleyip tarayıcıyı yeniden açtıktan sonra Uçak Modu’nun sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Çevirimiçi dolandırıcıların Mac OS ve son zamanlarda iOS işletim sistemine yönelme cesareti buldukları belirtildi. Gelen rapor ile karşılaşan iOS kullanıcılarına problemin giderilmesi için yönlendirilen telefon numarası gönderiliyor.

apple

Jerome Segura; bu gibi sahte uyarıların, bilgisayar ve cihazlarla ilgili güvenlik veya performans problemlerinin olduğunu öne sürerek kullanıcıları destek hattını aramak için ikna etmeye çalıştığını söylüyor.

Bu tip dolandırıcılıkların; “Sosyal Mühendislik” temeline dayandığını söyleyen Segura, asıl amacın telefon üzerinden kredi kartı bilgilerine ulaşmak olduğunu ifade ediyor.

Apple Watch’un en pahalı aksesuarı!