Dogecoin yatırımcısı Elon Musk’a dava açtı

Elon Musk neden Dogecoin'i desteklediğini açıkladı

Kripto çöküşü sırasında milyonlarca dolar kaybeden bir Dogecoin yatırımcısı, bundan sorumlu tuttuğu Elon Musk’a 258 milyar dolarlık bir dava açtı.

Son dönemde eskisinden daha tartışmalı bir figür haline gelen Elon Musk’ın sosyal medyadaki paylaşımları ve genel tutumu, sahibi olduğu Tesla ve SpaceX’in başına bela açmaya devam ediyor. Musk’ın yaptıkları nedeniyle bu şirketlere açılan davalara bir yenisi daha eklendi. Bu kez davanın arkasında Musk’ın Dogecoin ile olan ilişkisi var.

Bildiğiniz gibi son dönemde kripto para piyasasında büyük bir çöküş yaşanıyor. Bu çöküş sırasında çok sayıda kişi paralar kaybetti. Haliyle bu kişiler yaşadıkları kaybın sorumlusunu bulmaya çalışıyorlar. Dogecoin yüzünden milyonlarca dolar kaybeden bir yatırımcıya göre bunun sorumlularından biri de Elon Musk.

Geçtiğimiz günlerde Manhatta’da bir mahkemede hem Elon Musk’a, hem de Musk’ın Tesla ve SpaceX şirketlerine karşı toplu bir dava açan yatırımcı, Dogecoin yatırımcısı olan Elon Musk’ın bu kripto para biriminin değerini kasti olarak şişirerek bir dolandırıcılığın parçası olduğunu iddia ediyor.

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

Hatırlayacağınız gibi Elon Musk, Twitter hesabından bu kripto parayla ilgili paylaşımlar yapınca Dogecoin’in değeri bir anda artmıştı. Musk paylaşımlar yapmaya devam ettikçe kriptoda benzer artışlar yaşanmaya devam etti. O yüzden sonunda çöküş yaşandığında oklar Elon Musk’a çevrildi. Musk’a dava açan yatırımcıya göre Musk tweetleriyle bu kriptoyu kontrol edebildiğini gösterdi. Bu yüzden de bu kriptodan sorumlu.

Dogecoin 0.74 dolarda zirveyi gördükten sonra 0.05 dolara kadar düştü. Bu düşüş sırasında insanlar milyonlarca, hatta milyarlarca dolar kaybetti. Bu yüzden Elon Musk’a açılan davada da talep edilen tazminat milyar dolarları buluyor. Üç farklı tavada 86 milyar dolar tazminat isteniyor.

Davayı açan yatırımcı, kripto çöküşünden zarar gören diğer kişilerin de bu ortak davaya dahil olacağını umuyor. Böylece Elon Musk’a karşı toplu bir yasal mücadele verilebilecek.

Wonder Man ile Marvel dizilerine bir yenisi daha ekleniyor