Dogecoin, Brezilya Burger King’te ödeme yöntemi olarak kabul edildi

Dogecoin, Brezilya Burger King'te ödeme yöntemi olarak kabul edildi

Kripto para dünyasının tartışmalı isimlerinde Dogecoin bugün tekrar adından söz ettirdi. Brezilya Burger King bir köpek atıştırmalığı olan dogpepper ürünü için Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini duyurdu. İşte detaylar.

Dogecoin adından söz ettirmeye devam ediyor. Bir internet capsinden yola çıkarak dalga amaçlı üretilen kripto para birimi artık kripto para dünyasının ciddi isimlerinden oldu. Elon Musk’ın yatırımları ve kripto para biriminden söz etmesiyle değerine değer katan Dogecoin artık ödeme yöntemi olarak kabul görüyor. Küçük işletmelerde kabul görmeye başlayan kripto para birimi şimdi Brezilya’nın Burger Kingi‘i tarafından kullanılacak.

Dogecoin, Brezilya Burger King'te ödeme yöntemi olarak kabul edildi

Brezilya Burger King’te bir köpek atıştırmalığı olan dogepper artık Dogecoin ödenerek satın alınabilecek. Her bir DOGPPER’in fiyatıysa 3 Dogecoin olarak etiketlendirildi. Bu da bir DOGPPER’in yaklaşık 0,60 dolar (yaklaşık 5,15 Türk Lirası) üzerinden satılması demekk. Şirket, müşteri başına en fazla 5 adet DOGPPER satışı yapacak. Bunun sebebi de ürünün “bulunabilirliğinin korunması”. Ürünü satın almak isteyenlerin sahip oldukları DOGE’yi ‘Burger King Brazil’ cüzdanlarına aktaracak. Dogecoin ancak söz konusu köpek atıştırmalığı için kullanılabilecek. Normal menülerde kesinlikle geçerli olmayacak. Hem kripto para birimi hem de Burger King için oldukça başarılı bir reklam stratejisi diyebiliriz. Köpek atıştırmalığı ürünü Burger King Brezilya için yeni değil. Ürün daha önce piyasaya sürülmüştü. Ancak Dünya çapında tanınması kripto para birimiyle birlikte oldu.

ZTE Axon 30 5G Eylül’de dünyaya açılıyor