Disney, tüm Marvel 2022 filmlerini erteledi

Disney, tüm Marvel 2022 filmlerini erteledi

Disney, birkaç Marvel Sinematik Evreni filminin ertelenmesiyle birlikte film çıkış takvimini değiştirdi. Variety’nin üretimle ilgili bir problemden kaynaklandığını bildirdiği yenilenen program, 2022 ve sonrası için listeyi etkiliyor. İşte detaylar.

Disney Marvel filmlerini erteledi. Tüm 2022 filmlerinin ertelenmesi Disney+ üzerinde zincirleme bir etki yarattı. Disney’in 2022 için hazırladığı tüm MCU filmleri daha sonraki bir zamana itildi. Doctor Strange in the Multiverse of Madness 25 Mart için konuşuluyordu, ancak şimdi Thor: Love and Thunder‘ın eski tarihi olan 6 Mayıs’a ertelendi. Bir sonraki Thor filmi 8 Temmuz’da gelecek ve sırayla Kara Panter: Wakanda Forever’ı 11 Kasım’a erteleyecek.

Disney, tüm Marvel 2022 filmlerini erteledi

Kaptan Marvel’in devamı The Marvels’in çıkış tarihi 17 Şubat 2023 olduğundan, program değişiklikleri gelecek yıl planlanan dört film yerine yalnızca üç Marvel filmi olacağı anlamına geliyor. Öte yandan Disney, gizemli bir Marvel filmini 10 Kasım 2023’ten bir hafta önce sunacak. Bir sonraki Indiana Jones filmi 11 ay ertelendi. Harrison Ford’un ikonik arkeolog olarak beşinci filmini konu alan klasik Marvel filmi için 30 Haziran 2023’e kadar beklemeniz gerekecek. Ancak Avatar’ı senelerdir bekleyenler için iyi bir haberimiz var. Neyse ki değişikliklere rağmen Avatar 2’nin çıkış tarihi hala 16 Aralık 2022 olarak karşımıza çıkacak.

Bu değişikliklerin Disney+ üzerinde ne gibi etkileri olacağı henüz belli değil. Disney, 2021’in geri kalanında, filmleri yayınlanmadan önce özel bir sinema gösterimi yapmayı planlıyordu, ancak 2022 ve sonrasında işlerin nasıl yürüyeceğini açıklamadı.

Facebook, platformunda nefret söylemlerinin yüzde 50 düştüğünü iddia ediyor