Discord sesli sohbet artık Xbox One ve Xbox Series X/S’de mevcut

Discord sesli sohbet artık Xbox One ve Xbox Series X/S'de mevcut

Temmuz ayında başlayan bir Insider beta testinin ardından, Discord sesli sohbetleri artık tüm Xbox One ve Xbox Series X/S konsollarında kullanılabilir duruma soktu. İşte tüm detaylar.

Entegrasyon, Xbox, PC ve mobil cihazlarda uygulamanın kullanıcılarının aynı ses kanallarına katılmasını sağlayacak. Başlamak için önce Discord ve Xbox hesaplarınızı birbirine bağlamanız gerekecek. Bunu, uygulamadaki kişilerinizin Oyuncu Etiketinizi görebilmesi için zaten yaptıysanız, entegrasyonun çalışması için gereken yeni ses izinleri nedeniyle bunu tekrar yapmanız gerekebilir. Ardından sonra karmaşık kısım geliyor. Discord on Xbox, sizi ve sesli sohbetinizi platformdan konsolunuza aktararak çalışacak. Bu nedenle, doğrudan bir Xbox’tan bir aramaya katılamazsınız. Bunun yerine, konuşmalarınızı masaüstü veya mobil cihazlarda başlatmanız ve ardından aramayı aktarmak için Discord ve Xbox uygulamalarını kullanmanız gerekecek. Hesaplarınızı bağladıktan sonra, uygulamada bu işleme başlamanıza izin veren yeni bir “Xbox’a Katıl” düğmesi göreceksiniz. Düğmeye dokunun ve sohbetinize hangi konsolda devam etmek istediğinizi sormak için telefonunuzda Xbox uygulaması açılacaktır.

Discord sesli sohbet artık Xbox One ve Xbox Series X/S'de mevcut

Karışık olsa da özellik zamanla gelişebilir. Uygulama, entegrasyon hakkında “Arkadaşlarınız ve topluluklarınız için daha derin, daha anlamlı deneyimler yaratmak için ortaklığımızı sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. Microsoft, “gelecekte Xbox’a daha fazla Discord deneyimi getirmekten” heyecan duyduğunu belirterek heyecanını belirtti. Açıkçası sesli bir uygulamanın yazılı uygulamaya geçip geçmeyeceği ya da bunun tutup tutmayacağı merak konusuydu, şimdi ne kadar kullanılacak göreceğiz.

Dynamic Island özelliği ilk hangi Android modeline gelecek?