Diş hekimleri hangi teknolojileri kullanıyor? Başarı oranı yüksek!

Çalışma koşulları ile alakalı araştırmalar yapan The Lloyd's Register Foundation tarafından gerçekleştirilen Dünyanın en tehlikeli ülkesi araştırması sonuçlandı. İşte o ülke ile alakalı bütün detaylar. Dünyanın en tehlikeli ülkesi bazı araştırmalarla belli oldu. Çalışma koşulları ve diğer faktörlerin ele alındığı araştırma son derece çarpıcı. Küresel olarak bakıldığında Dünyanın tamamında çalışma koşullarının aslında hiç de tehlikesiz olmadığı görülüyor. Bunun en önemli nedeni işverenlerin kaygısızlığı. İşverenler özellikle de gelişmemiş ülkelerde çok rahat davranabiliyor. Yüksek işçi koruma maliyetlerinden korunmak görüldüğü kadarıyla onlar için daha karlı Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor Sierra Leone çalışma koşulları bakımından en tehlikeli olarak görünüyor. Bu ülkedeki insanların yüzde 69 gibi bir bölümü hayatlarının belirli dönemlerinde mutlaka iş kazası geçirdi. Gambiya’da ise yüzde 64 gibi çok yüksek bir rakam söz konusu. Son zamanlarda Afrika’nın hızla büyümesi ve gelişmesi bunda çok etkili. En tehlikeli olarak görülen 8 ülkesinin 7 tanesinin Afrika'da olması ise elbette sürpriz değildi. İş kazalarının çok yüksek görüldüğü ülkeler, genellikle yeni yeni gelişmekte olan yerler. Buralarda çok ciddi bir inşaat yatırımı var ve bildiğiniz üzere inşaatlar risklerle dolu. Tüm bunlara ek olarak, yapılan araştırmada Dünyadaki en riskli meslek çiftçilik çıktı. Onu takip eden sektör inşaat oldu. Polonya iş kazasının en düşük olduğu ülke. Yüzde 4 gibi son derece küçük bir iş kazası oranına sahip. Türkiye’de de durum pek iyi değil. İş kazası oranı yüzde 20’lerde. Tüm bunlara bakıldığında, Türkiye’nin ortalarda yer aldığı görülüyor. Ancak çoğu iş kazası da bildirilmiyor. Sizce Türkiye iş kazası bakımından riskli bir ülke mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Diş hekimleri tarafından kullanılan teknolojiler, son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Hadi gelin onların kullandığı teknolojilere biraz daha yakından bakalım.

İzmirli Diş Hekimleri arasında yer alan Sinan Emre Şekerci, Türkiye’de kullanılan diş tedavi teknolojileri hakkında bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalara bakıldığında özellikle kullanılan bazı yeni teknolojiler son dönemlerde büyük avantaj sunuyor. İlk olarak dijital müdahale olanağından bahsetmek gerekiyor. Normalde dişçiler tanı, tedavi ve üretim aşamalarını ayrı ayrı yapmak zorundaydı. Bunların hepsinin tek bir platformda kullanılması işleri kolaylaştırdı. Böylece hastalar hepsi için ayrı bir yere gitmek zorunda kalmıyor.

Diş tedavi teknolojileri başarıyı artırıyor

Diş tedavi teknolojileri konusunda bilmeniz gereken ilk detayın dijital bütünleştirme olduğundan bahsettik. Şimdi ise bir diğer önemli konu hakkında konuşmak gerekiyor. Estetik uygulamalarda ağız içi tarayıcı cihazlarla ölçü alımı burada karşımıza çıkan diğer bir detay.

Diş hekimleri

Özellikle de son dönemlerde estetik amaçla dişçilere giden kişi sayısında çok büyük bir ilerleme kaydedildi. Normal şartlarda; birçok kişi sadece acil diş problemleri için dişçilere uğrarken şimdilerde bu durum çok değişti. İnsanlar dişlerinin ve ağızlarının oldukça güzel görünmesini istiyor. Bu nedenle ağız içinin ve genel ağız yapısının güzel görünmesi son derece önemli. Dişçiler bunu sağlamak için 3 boyutlu görsel çıkarmaya çalışıyor. Böylece dişlerin ve ağzın ne tür sorunlara sahip olduğu daha net görülüyor.

Yapılan ölçümün 3 boyutlu tasarım programlarında tasarlanması ve ortaya çıkan tasarımın tedavi öncesi üç boyutlu bir çıktı ile hastaya gösterilmesi, daha şeffaf bir tedavi süreci sağlıyor. Yine diş üretim aşamasında da 3 boyutlu yöntemler tercih ediliyor. Sizce bu tür yeni diş teknolojileri tatmin edici mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.