Aman Dikkat iPhone Akıllı Telefon lar 47 Yıl Kitleniyor!

apple iPhone akıllı telefon

Uzak doğudan bugün gelen bir haber bizleri de hayrete düşürdü, bir iPhone Akıllı Telefon un 47 yıllığına kitlendiğini de gördük. Başka söze gerek yok.

Dikkat sizinde iPhone Akıllı Telefon unuz 47 yıl kitlenebilir. IOS’un güvenlik özelliklerinden biri olan ve başarısız sayıda telefon kilidini açma girişimi sonrasında kullanıcıların belirli bir süre tekrar denemelerini engelleme özelliği büyük sorunlara yol açabilir. Muhtemelen bunlar saldırı girişimlerini caydırmaya yönelik adımlar. Fakat bu tarz durumların farklı yönde gelişmesi de mümkün. Bu konuda son gelen haber ise Çin’de bir kadının iPhone Akıllı Telefon unun 47 yıl boyunca kitlenmesi.

47 Yıl Beklenir mi?

Şangay’da yaşanan olay Lu adındaki bir kadının iPhone Akıllı Telefonu nu servise götürmesiyle ortaya çıktı. iPhone’unu Şangay’daki bir Apple mağazasına getiren Lu bebeğine çocuğuna eğitici içerikler izlemesi için verdiği iPhone akıllı telefonu nu bir süre sonra bu halde bulduğunu beyan etmiş. Apple teknisyeni Wei Chunlong’a göre, müşterinin akıllı telefonu düzeltmek için 47 yıl boyunca beklemek ya da telefonunu silmek ve sıfırdan başlamak gibi seçeneklere sahip. Yine Wei’ye göre, bu cihazların 80 yıla kadar kilitli olduğunu görmek mümkün. Yani bir anlamda 47 yıl en kötü sonuç değil.

İlginç olan konulardan bir diğeri ise İlginç olan, Lu’nun sorunun kendisi tarafından düzeltip düzeltmeyeceğini görmek için iki ay beklemesi. Eğer iPhone verileri buluta veya bir bilgisayara yedeklenmişse sorun telefon sıfırlanarak çözülebilecek. Eğer yedekleme yoksa verilere güle güle demek düşüyor.

Uzak doğudan bugün gelen bir haber bizleri de hayrete düşürdü, bir iPhone Akıllı Telefon un 47 yıllığına kitlendiğini de gördük. Başka söze gerek yok.