Dijital PS5 Türkiye’de listelendi!

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Sony sonunda dijital PS5 sürümünü Türkiye’ye getiriyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Sony geçtiğimiz yılın son çeyreğinde hem dijital, hem de disk sürücüsüne sahip olan PS5 versiyonlarını tanıtmıştı. Yurt dışında dijital sürüm PS5’in fiyatı diskli PS5’in fiyatından 100 dolar daha ucuzdu.

Japon konsol devi her iki versiyonu da eş zamanlı olarak satışa çıkardı. En azından pek çok ülkede iki konsol da aynı anda raflardaki yerini aldı. Türkiye ve bazı ülkelerde ise sadece diskli olan versiyon satışa sunuldu. Dijital olan versiyonun ise ilerleyen zamanda satışa çıkacağı belirtilmişti.

Aslında Sony Türkiye’de PS5’in dijital versiyonu için 2021 yılını işaret etmişti. Nitekim 2021 yılı da geldi. 2021’in gelmesiyle birlikte PS5’in dijital versiyonu da mağazalarda listelenmeye başladı.

PS5

Dijital PS5 Türkiye’ye geliyor!

Dijital PlayStation 5 sürümünü listeleyen mağazalardan ilki Vatan Bilgisayar oldu. Vatan PS5’in dijital sürümünü Çok Yakında etiketi ile listeledi. Fakat konsol için bir fiyat belirtmedi.

ps5 digital

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Hali hazırda konsollardan alınan yüzde 50 oranındaki ek gümrük vergisi yüzde 30’a düşürülmüş durumda. Yani artık hem PS5 hem de Xbox Series X’in 8299TL’den daha ucuza satılması gerekiyor.

Bu bağlamda bakıldığında PS5’in dijital sürümü de beklenenden ucuza çıkacaktır. Genel tahmin ise konsolun 6500 TL civarında bir etikete sahip olacağı yönünde. Yine de bekleyip göreceğiz.

Donald Trump kendi sosyal medya platformunu kuruyor