Dijital euro kripto paraların geleceğini etkileyebilir mi

Kripto paralar için babasını

Avrupa Birliği özellikle son dönemlerde dijital euro kripto paraların geleceğini etkileyecek vurgusu yapıyor. Böyle bir dijital paranın üretilmesi kripto para ekosistemini etkileyebilir mi? İşte merak edilen detaylar.

Avrupa Birliği Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarda bazen internet üzerinden çalışacak bir Euro sistemi kurulmak istendiği görülüyor. Kripto paralar ile aynı türden olması istenen bu yeni araç sistemi aslında uzun süredir konuşuluyor. Kasım 2020 tarihi bu dedikoduların başlangıcı olmuştu.

Kripto paralar kullanıcılara gelir imkanı sunduğu için son derece popüler. Hatta uzun bir süre kripto para elinizde tutmanız durumunda bile ekstradan para kazanmanız mümkün. Fakat Avrupa Birliği tarafından çıkarılacak bir dijital Euro açıkçası böyle bir gelir imkanı sunamayacak.

Dijital euro kripto paraların durumunu şekillendirebilir mi?

Bazı analistler Bitcoin gibi kripto paraların aslında birer deneme olduğunu söylüyor. Onlara göre kripto paralar tamamen tedavülden kaldırılacak ve onların yerine dijital para sistemleri getirilecek. Mesela Çin tarafından geliştirilmek istenen dijital Yen bunlardan bir tanesi.

dijital euro kripto paraların

Avrupa Birliği ise kendi dijital para birimini çıkarmak istiyor. Kripto paralara karşı önemli bir alternatif arayışı var. Bu arayış dijital euro ile sonlandı. Avrupa Birliği Merkez Bankası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda dijital Euro için gerekli tüm koşulların oluştuğu ifade edildi.

Nokia C1 Plus Android 10 Go Edition 70 Euro fiyatı ile geldi

Yapılan açıklamalarda eğer Avrupa Birliği bunu yapmazsa muhtemelen başka birisi gerçekleştirecek. Onlara göre Avrupa Birliği veri ihlalleri yapmayacak. Fakat başka bir şirketin böyle bir dijital para birimi çıkarması aynı şekilde veri gizliliğini baltalayabilir. Peki siz dijital Euro hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.