Dev şirketleri hackleyen bilgisayar korsanı yakalandı: Bakın kim çıktı

rus hacker

Dev şirketleri hackleyen bilgisayar korsanı en sonunda yakalandı. Lapus$ isimli bu hacker grubunun başındaki kişi büyük şaşkınlık yarattı.

Uzun bir süredir korkuya yayan ve dev şirketleri hackleyen bilgisayar korsanı en sonunda ele geçirildi. Onun özellikle son dönemlerde büyük bir endişe yarattığı biliniyordu. Fakat hiç kimse Samsung, Microsoft ve Nvidia gibi şirketlerin bilgilerini sızdıran bu kişinin 16 yaşında bir çocuk olduğunu tahmin edemedi.

Özellikle son yıllarda siber saldırılar korkunç derecede artış gösterdi. Bu durum Microsoft başta olmak üzere bütün dünya devlerini olumsuz yönde etkiliyor. Bazen öyle gruplar ortaya çıkıyor ki tek seferde dev markaları dize getiriyor. Mesela Microsoft geçtiğimiz günlerde uğradığı saldırı ile birlikte büyük bir veri açığına neden olmuştu.

Dev şirketleri hackleyen bilgisayar korsanı

Lapus$ isimli bu hacker grubunun arkasındaki isimlerden birisi yakalandı. Kendisinin grubun lideri olduğu ifade ediliyor. 16 yaşında olduğu belirtilen bu genç çok büyük vurgunlar yaptı. Kendisi White ve Breachbase gibi takma isimler kullanıyor. Bu takma isimlerle siber saldırılara neden oluyor.

Dev şirketleri hackleyen

Londra polisi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 16 ile 21 yaşlarında olan 7 gencin yakalandığı ifade edildi. Hepsinin soruşturma altında serbest bırakıldığı söylendi. Gelen son detaylara baktığımızda 16 yaşındaki grup liderinin 14 milyon dolarlık kazanç elde ettiği ifade edildi. Üstelik bunları sadece siber güvenlik saldırıları ile ele geçirdi.

ABD ve Çin hackerları karşı karşıya: Savaş giderek büyüyor

Dev şirketleri hackleyen bilgisayar korsanı endişe yaratmaya devam ediyor. Son zamanlarda siber saldırıların artış göstermesi ile birlikte hackerlar cirit atmaya başladı. Mesela bu gencin siber saldırılar sonucunda 300 Bitcoin elde ettiği ifade ediliyor.