ABD ve Çin hackerları karşı karşıya: Savaş giderek büyüyor

milyarlarca şifre

ABD ve Çin hackerları arasındaki savaş her geçen yıl daha fazla büyüyor. Neredeyse her alanda siber saldırılar görmek mümkün.

Küresel çapta ABD ve Çin hackerları adeta kıyasıya rekabet ediyor. Bilgisayarlar, telefonlar ve diğer çeşitli cihazlar üzerinden bilgilere erişebilen siber korsanlar büyük endişe yaratıyor. Ülkelere yapılan siber saldırılar ise çok daha büyük problemlere neden oluyor.

Hem Türkiye’de hem de dünyada giderek artış gösteren siber saldırılar nedeniyle endişe havası hakim. Açıklanan verilere baktığımız zaman bu endişenin haklı olduğunu görüyoruz. FBI verileri bu noktada doğrulayıcı bir rapor sunuyor. Dünyada en fazla siber saldırıya uğrayan ülkeler ise Çin, ABD, Hollanda ve Rusya

ABD ve Çin hackerları savaşıyor

Siber saldırılar ile ilgili konuşan federal soruşturma bürosu başkanı Christopher Wray önemli bazı değerlendirmeler yaptı. Kendisi Çin üzerinden yaklaşık olarak 2 bin civarında siber saldırının gerçekleştiğini söyledi. Ancak rakamların bundan çok daha fazla olduğunu biliyoruz.

ABD ve Çin hackerları

Ortaya çıkan son detaylara göre her 12 saatte bir yeni siber saldırı düzenleniyor. ABD için asıl problem bu saldırıların Çin üzerinden yapılması. ABD endüstrisinde yıkıcı zarar veren Çinli bilgisayar korsanları büyük endişe yaratıyor. Durum tüm ABD raporlarına yansıdı.

Bu şifreleri kullanıyorsanız bir kez daha düşünün: Hackerlar sizi seviyor olabilir

ABD ve Çin hackerları büyük bir mücadele içerisinde. Devlet başkanları birbirlerine karşı siber saldırı desteği verilmeyeceği ile ilgili anlaşma yapsa bile buna pek uyulmuyor. Özellikle son dönemlerde artan siber saldırılar bunun en önemli kanıtı niteliğinde. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda siber saldırı savaşları iyice zıvanadan çıkacak.