Dell, ASUS ve Lenovo Chromebooklar Yolda

Chromebook 575

Son dönemde hızla yükselen Chromebook pazarında daha etkili olmak isteyen Dell, ASUS ve Lenovo, yakında yeni Chromebooklar piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar.

İnternet devi Google tarafından geliştirilen Chrome OS işletim sistemini kullanarak veri ve uygulamalarının büyük bölümünü internet üzerinde depolayan Chromebooklar, teknoloji dünyasından gördüğü her geçen biraz daha arttırıyor. Düşük maliyetli olmaları nedeniyle başta eğitim sektörü olmak üzere kullanıcılardan yoğun ilgi gören Chromebooklar, bugüne kadar Samsung, Acer, HP ve Lenovo gibi teknoloji devlerinin ilgisini çekmeyi başardı.

Chromebook_DG

Son yıllarda hızla gelişen Chromebook pazarının yüzde 70’ini Acer, Samsung ve HP’nin ürünleri oluşturuyor olsa da, kullanıcıların bu cihazlara gösterdiği yoğun ilgi sonrası diğer firmalar da bu alandaki ürün sayılarını arttırmaya hazırlanıyorlar. Bu pazardaki paylarını arttırabilmek için önümüzdeki aylarda yeni cihazlar piyasaya sürecek olan firmaların başında ASUS, Lenovo ve Dell’in geldiği belirtiliyor. Üstelik bu firmaların piyasaya yeni cihazlar sürmesiyle birlikte Chromebook fiyatlarının daha da düşmesi bekleniyor.

Fitbit Yeni Akıllı Saatini Görücüye Çıkardı