Marvel Dünyasının En Güçlü Kahramanları

hulk shtuff 036

Beyaz perdede hegomanya kuran Marvel Comics’in en güçlü kahramanları kimler? Sizin için derledik.

Marvel Comics, 50 yıldır, DC ile birlikte çizgi roman dünyasının zirvesinde. Beyaz perdede de milyarlarca dolarlık gişe hasılatı değerlerine imza atıp, Agents Of SHIELD, Daredevil, Jessica Jones gibi yapımlar televizyon izleyicilerinin gönlünü fetheden Marvel Comics’ın, en güçlü süper kahramanlarını, okuyucular için bir araya getirdik.

Via pixshark.com

Iron Man

15 yaşında MIT’e gidip, 16 yaşında Ivy League üyesini birinci sırada bitiren Tony Stark, bir mağarada geliştirdiği ekipmanla, göğsündeki şarapneli etkisiz hale getirecek bir dehaya sahip. Iron Man olarak; Thor Buster ve Hulk Buster gibi pek çok zırha sahip. Tony Stark, Avengers ‘ın belki de en önemli üyesi.

Wolverine

Wolverine muhteşem gücüyle değil, akıl almaz hayatta kalma kabiliyeti ile listede yerini alır. Wolverine’ın yakınında patlayan bir nükleer bomba bile onu öldürmeye yetmedi. Tek bir hücreden dahi, yeniden doğma becerisine sahip. Marvel, her ne kadar “Death of Wolverine” serisiyle, onun ölümünü kılıfına uydursa da, en geç bir yıl içinde geri döneceğine inancımız tam.

Scarlet Witch

Magneto’nun kızı, Avengers: Age of Ultron filminde de kendisini gösterdi. Aslında Scarlet Witch, gerçekliği değiştirebilmek gibi akıl almaz bir yeteneğe sahip.

Jean Grey

Telepati ve telekinezi güçlerine sahip Jean Grey, Phoenix denilen kozmik güç ile birleştiğinde evreni süpürecek yeteneklere sahip oluyor.

Sentry

Captain America’nın süper asker formülünün binlerce kez güçlü versiyonu sayesinde ortaya çıkan Sentry’nin, onlarca güneşin gücüne sahip. Sentry, Superman karakteri ilham alınarak yaratıldı.

The Hulk

Ne kadar öfkeli ise o kadar güçlü. Hulk, var olan en kudretli olarak adlandırılıyor. Kodaman kötülerden Beyonder’a göre gücünün sınırı yok. World Breaker Hulk versiyonunda, birkaç ayakla yere vurma sonucunda dünyayı yok etme gücüne sahip olduğu vurgulanıyor.

Thor

Asgard Tanrısının mevcut versiyonu yeterince güçlü olmasa da, Rune King versiyonuyla İskandinav Kıyameti’ni (Ragnorak) durdurabilecek güce sahip olduğunu gösterdi. Destroyer Armor ile Rune King Thor, Galactus gibi evrenler arası bir varlığa bile meydan okuyacak becerilere sahip.