Daimler AG, Tesla’yı tahtından edecek!

Daimler AG

İngiltere merkezli danışmanlık şirketi PA Consulting geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınladı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinin sıralandığı bu raporda Tesla’nın son sırada yer alması oldukça dikkat çekti. İşte detaylar.

Yönetim danışmanlığı, teknoloji ve inovasyon konularındaki uzmanlığı ile dikkat çeken İngiltere merkezli danışmanlık şirketi PA Consulting Group, geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınladı. Şirketin elektrikli otomobil üreticilerini 2019 ve 2021 yıllarına göre sıraladığı bu raporda derecelendirme yapılırken birçok faktör göz önünde bulunduruldu. Bunlardan bazıları ise mühendislik, tasarım, üretim, pil teknolojileri, tedarikçi ağları, finansal durum ve ortaklıklar gibi oldukça önemli noktalar.

PA Consulting Group tarafından hazırlanan bu raporda, ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın 2019 yılında elektrikli otomobil üretiminde dünyada 1. sırada yer alacağı tahmin edilirken mevcut gidişata göre bu konumunu sadece kısa bir süre daha korunması mümkün. Ancak yukarıda saydığımız çeşitli faktörler göz önüne alındığında Alman otomobil üreticileri önümüzdeki birkaç yıl içinde elektrikli otomobiller ile ilgili gidişatı kendi lehlerine çevirebilecek şansa sahipler.

Daimler AG

Tesla, 2021 yılında tahtını Daimler AG’ye kaptırabilir!

PA Consulting tarafından yapılan analize göre Tesla, 2021 yılında elektrikli otomobil üreticileri listesine ancak son sıradan girebilecek. Daimler AG’nin zirvede görüldüğü bu sıralamada ABD’li elektrikli otomobil üreticisinin en alt sıralara düşmesinin sebepleri ise çok açık.

Tesla Model 3 Avrupa’da satışa çıkıyor!

Tesla’nın Model 3 ile başlayan çok büyük üretim sorunları var. Bu durum şirketin nakit akışına, sektörde yapmayı planladığı yatırımlara ve yatırımcıların şirkete olan güvenine kadar birçok noktayı olumsuz yönde etkiliyor. Şirketin uzun yıllar süren belirsiz kâr durumu da bu işin cabası.

Son olarak eğer bu tahminler doğruysa Daimler AG’yi 2021 yılında elektrikli otomobil sektörünün dümeninde göreceğiz.

Daimler AG