CS:GO oynamayı bırakın! Oyunu silin! Tehlike altındasınız!

CS:GO

Valve’ın CS:GO ve Team Fortress 2 oyunlarının kaynak kodları sızdırıldı. Bu iki oyunu oynayanlar büyük tehlike altında!

Oyun dünyasında güvenlik açığı olaylarına çok az denk geliriz. Ancak bugün koskoca Valve‘ın popüler iki oyununun tüm kaynak kodlarının internete servis edilmesi haberi ortalığı karıştırdı. CS:GO ve Team Fortress 2‘nin kaynak kodlarının sızması ile güvenlik firmalarından gelen uyarıların ardı arkası kesilmedi. Güvenlik firmaları bu iki oyunun kaynak kodlarının sızmasını büyük bir skandal olarak tanımlıyor.

Google Fortnite üzerinden Epic Games’i soyuyor mu?

Counter-Strike: Global Offensive ve Team Fortress 2‘nin kaynak kodlarının sızması ile bu oyunu oynayanların tehlike altında olduğu söylenmeye başlandı. Bazı güvenlik firmaları Counter-Strike: Global Offensive ve Team Fortress 2’nin saldırılara maruz kalınmaması için silinmesi gerektiğini bile savundu. Peki, durum gereçten böyle mi?

Olayın ortaya çıkmasının ardından Valve cephesinden açıklama geldi. Valve cephesi oyunun kaynak kodlarının sızdırıldığını kabul etti. Ancak bu kaynak kodların 2017 yılına dayandığını ve kodların 2018’de sızdırıldığını belirtti. Valve oyuncuların endişelenmesi gereken herhangi bir durum olmadığının altını çizdi. Valve’dan gelen resmi açıklamaya ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Fahiş fiyata PlayStation 4 ve Xbox One satanlara ceza kesildi!

Sızdırılan kaynak kodlarını inceledik. Bu kodun 2017’nin sonlarında iş ortaklarına sunulan ve 2018’de sızdırılan sınırlı bir Counter-Strike: Global Offensive engine kodu olduğunu söyleyebiliriz. Bu inceleme sonucunda oyuncuların endişelenmesi veya oyunu silmesini gerektiren herhangi bir güvenlik açığı bulamadık. Her zaman olduğu gibi, en yüksek güvenlik için resmi sunucularda oynamanızı öneriyoruz. Bu durumu araştırmaya devam edeceğiz. Aksini kanıtlayacak herhangi bir şey bulursak haber sitelerini ve oyuncuları bilgilendireceğiz. Ayrıca, bu sızıntı hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz, Valve’ın güvenlik sayfasından güvenlik açıklarının nasıl rapor edileceğine ulaşabilirsiniz.

 


Yorumlar kapatıldı.