Valve çok sevilen 2 haritayı CS: GO’dan çıkardı!

cs go

Valve, Counter Strike Global Offensive üzerinde aldığı kritik kararlara bir yenisini daha ekledi. Kısa süre önce yapımcı stüdyo Dust 2 isimli haritayı oyundan kaldırmış ve tepkilerin odağı haline gelmişti. Sonrasında yapılan açıklamada ise Dust 2’nin yenilenerek tekrardan oyuna dahil edileceği belirtilmiş ve sonuç olarak da Dust 2 oyuna geri dönmüştü.

Valve kararlarıyla şaşırtıyor

Steam’in de sahibi olan Valve’in en büyük gelir kaynaklarından birisi de CS GO diyebiliriz. Milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapan oyunda satılan itemlerden Valve’in kasasına hatırı sayılır miktarda paralar giriyor. Oyundaki bazı silahların 1.000 TL’nin üzerinde fiyatlardan satıldığı zaten bilinmekte.

Doğal olarak bu kadar büyük bir oyuncu kitlesine sahip bir yapımda yapılan değişiklikler de fazlasıyla ses getiriyor. Özellikle de bu değişiklikler oyuncular tarafından fazlasıyla sevilen haritaları kapsıyorsa.

Valve’in aldığı son karar sonrası, Italy ve Dust haritaları oyundan çıkartıldı. Bu iki harita Counter Strike’ın 1.6 versiyonundan bu yana en çok oynanan haritaların başında geliyordu.

Valve’ın bilinen ve oyuncular tarafından ezberlenen haritaları oyundan birbir kaldıracağı iddia ediliyor. Bu şekilde ezberci zihniyete sahip oyuncu kitlesinin CS GO’yu mantığına uygun bir şekilde oynamaya yönlendirileceği belirtiliyor.

Şu anda bu iki haritanın oyundan kaldırılması, CS GO oyuncuları tarafından pek de hoş karşılanmış değil. Keza oyunun forumundan konu ile ilgili olarak pek çok başlık açılmış durumda. Bakalım Valve, Dust 2’de olduğu gibi geri adım atacak mı? Bekleyip göreceğiz.